Cele mai mari frâne din Lume: acum pe Bentayga V8

bentley-Bentayga V8 - 4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Bentley a anunțat o nouă versiune de Bentayga. Mai precis, V8, echipat cu motorul biturbo pe benzină de patru litri. El are 550 CP, 770 Nm și ajută monstrul din Crewe să facă 0-100 în 4.5 secunde pentru ca apoi să atingă o viteză maximă de 290 km/h.

Bentley susține că aceasta este acum cea mai sportivă versiune de Bentayga și de aceea frânele ceramice sunt disponibile opțional cu dimensiuni de discuri și cu etrieri care fac din acest sistem „cel mai puternic montat vreodată pe un Bentley”. De-asemenea, constructorul spune că nu mai există mașină de serie în lume cu discuri atât de mari: 440 mm diametru pe față, 370 mm diametru pe spate, 10 pistonașe pe etrierul față. Ok… asta chiar e impresionant.

 

 

 

 

Bentayga V8 are trei noi posibilități de configurare a interiorului: un finisaj din fibră de carbon high-gloss, înlocuind suprafețele tradiționale de furnir, un volan cu inserții din lemn și piele și o nouă nuanță de piele naturală, Cricket Ball.

 

Modelul V8 este disponibil cu Bentley Dynamic Ride – prima tehnologie de control antiruliu activat electric din lume, care utilizează un sistem electric de 48V. Da, cel de pe Cayenne și Q7… dar modificat de Bentley după propria filozofie.

Așteptăm cu interes prețurile pentru România și primul test.