Cele mai puternice SUV-uri Porsche din istorie sunt hibride

f161bbdf-porsche-cayenne-turbo-s-e-hybrid-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche a introdus pe piață trei noi modele, toate SUV, toate plug-in-hybrid.

Primul este Cayenne E-Hybrid Coupe, ce are sub capotă un V6 de trei litri pe benzină ce produce 340 cai putere și 450 Nm. Împreună cu el mai lucrează un propulsor electric de 136 CP și 400 Nm. Totalul însumează 462 CP și 700 Nm. Transmisia este una automată cu opt rapoarte și convertizor de cuplu de la ZF. Dacă se optează pentru pachetul Sport Chrono și pentru pachetele de reducere a greutății, SUV-ul PHEV poate atinge 100 km/h în doar 5 secunde. Viteza maximă este de 253 km/h indiferent de situație, iar viteza maximă electrică este limitată la 135 km/h.

O baterie de 14.1 kWh asigură autonomia electrică de 43 km, în timp ce consumul mediu declarat este de 3.1 – 3.2 l/100 km.

Celelalte două vor fi vârfurile de gamă Cayenne și poartă numele de Cayenne Turbo S E-Hybrid și Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé. Un V8 biturbo de patru litri și 550 CP asigură partea termică a sistemului de propulsie, dar motorul electric și transmisia automată cu opt rapoarte sunt aceleași precum la Cayenne E-Hybrid Coupe. Puterea maximă este de 680 CP, fiind cel mai puternic SUV VAG la ora actuală, depășind Lamborghini Urus, iar cuplul combinat maxim are o valoare impresionantă de 900 Nm. Fie că alegi versiunea SUV, fie versiunea Coupe, ambele au aceleași performanțe: 0-100 km/h în 3.8 secunde, 295 km/h V-MAX, 135 km/h V-MAX electric, 3.9–3.7 l/100 km NEDC și 40 km autonomie electrică.

Bateria de 14.1 kWh este și ea preluată de la Cayenne E-Hybrid Coupe și se poate încărca în șase ore de la o priză convenționață sau în 2 ore și 30 minute folosind cablul de 7.2 kW on-board. Încărcarea poate fi programată via Porsche Communication Management (PCM) sau prin aplicația Porsche Connect pentru smartphone sau Apple Watch.

Versiunile Turbo S E-Hybrid dispun de echipamente standard precum Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), bare stabilizatoare controlate electronic, Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) cu funție de blocare a diferențialului spate, sistemul de frânare ceramic Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), jante din aliaj de 21″ cu design Aero, extensii ale aripilor față în culoarea caroseriei, Power Steering Plus, pachetul Sport Chrono, Porsche Active Suspension Management (PASM) cu amortizoare pneumatice cu trei camere fiecare. Clienții mai trebuie să plătească doar pentru jantele de 22″ sau direcția integrală.

Prețurile celor trei modele în Germania sunt:

  • Cayenne E-Hybrid Coupe: 95.968 Euro cu TVA
  • Cayenne Turbo S E-Hybrid: 172.604 Euro cu TVA
  • Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé: 176.293 Euro cu TVA