Concept pentru viitorul Touareg: T-Prime GTE

DB2016AU00309_large

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen a adus la Beijing un concept de SUV care prefigurează viitorul Touareg. În linii mari, SUV-ul mare VW va arăta precum acest T-Prime GTE și va fi construit pe versiunea lungă a platformei Audi MLB – folosită la Q7 și Bentayga până acum. Lung de peste cinci metri, lat de doi și mai scund decât actualul Touareg, T-Prime va păstra dimensiunile și în serie iar versiunea mai scurtă a platformei pe care o va utiliza va fi folosită de viitoarele Cayenne și Urus de la Lamborghini. Există și șansa să fie lansat și un Touareg mai mic, comparat ca dimensiuni cu cel actual, poziționat lângă cel de dimensiunile lui T-Prime la fel cum avem acum Tiguan și va apărea și modelul cu șapte locuri. 

Aspectul este cu siguranță mai mult decât interesant pentru acest T-Prime și putem doar să sperăm că în producția de serie mașina va păsta foarte multe din detaliile acestui concept. Echipat cu LED-uri de jur împrejur și plin de crom și elemente de caroserie pătrățoase, T-Prime este spectaculos și la interior unde este echipat cu două display-uri uriașe pentru bord – 12.1 inch diagonala pentru instrumentarul de bord plus unul cu ecranul curbat, diagonală de 15 inch, amplasat în zona centrală. Mai există și un al treilea display pentru locurile din spate, amplasat între scaune și cu o diagonală de 9.6 inch.

Revenind a bord, la fel ca la noul Clasa E, pe volan au fost amplasate comenzi cu touch pentru toate aceste sisteme de pe display-urile uriașe. Din punct de vedere tehnic, T-Pime Concept GTE este echipat cu un sistem de propulsie hibridă format dintr-un motor pe benzină de 248 CP și 370 Nm plus unul electric de 134 CP iar totalul sistemului este de 375 CP și 699 Nm. Cutia de viteze folosită este ZF-ul cu opt rapoarte. Conceptul VW face 0-100 în șase secunde și atinge maxim 220 km/h.

Pentru că este un plug-in, T-Prime ar putea rula doar electric după ce bateriile au fost încărcate la priză timp de 50 de km.