Copilul mijlociu, Porsche Cayenne S Coupe

113edfd4-2020-porsche-cayenne-s-coupe-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Când v-am prezentat prima oară noul Porsche Cayenne Coupe, am observat că SUV-ul de lux al producătorului german nu era disponibil decât cu propsulsorul de bază, de trei litri și cu versiunea Turbo, V8, cu 550 cai putere.

Ei bine, Porsche a introdus acum și modelul S, echipat cu un propulsor V6 biturbo (același de sub capota modelelor Audi RS4 și RS5) cu cilindreea de 2.9 litri ce pune la bătaie 440 cai putere și 550 Nm. Puterea ajunge la toate cele patru roțile prin intermediul unei transmisii automate cu opt rapoarte și convertizor de cuplu de origine ZF. Nu sunt multe mașini sport care se pot ține după Cayenne S Coupe, acesta atingând 100 km/h în 5 secunde și o viteză maximă nelimitattă electronic de 263 km/h.

Ca dotări standard, Cayenne S dispune de plafon panoramic, jante de 20″, precum și pachetul Sport Chrono. Park Assist, Power Steering System Plus și Porsche Active Suspension management sunt și ele echipamente pentru care clienții nu trebuie să plătească în plus.

Dacă se optează pentru tapițeria textilă pentru mijloacele scaunelor, pentru plafonul din fibră de carbon și pentru jantele de 22″ din aluminiu forjat, timpul de sprint 0-100 km/h scade la 4.9 secunde.

În România, noul Porsche Cayenne S Coupe are un preț de bază de 102.155 euro cu TVA.