Cum a înviat Bentley Blower Birkin

Bentley-Birkin-Blower-02

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tehnologia actuală le permite inginerilor din lumea auto să reușească lucruri remarcabile pentru industrie și pasionați. Desigur, ne referim la lucruri exclusiviste și scumpe dar, hei, trebuie să începem de undeva. Cel mai important și frumos este să păstrăm istoria automobilului vie și Bentley anunță că inginerii săi au finalizat scanarea digitală completă a lui Birkin Blower.

Lucrând izolați în timpul pandemiei, doi ingineri specializați CAD au avut nevoie de 1.200 de ore pentru ca acum Bentley să dețină un model digital de Blower; acesta are 630 de componente împărțite în 70 de subansamble; mașina scanată este cea originală din 1929 – Team Blower, cea folosită în competiții de Sir Tim Birkin; folosindu-se scanare laser și măsurători de cea mai înaltă precizie există acum planuri digitale COMPLETE pentru a se putea construi „Blower Continuation” într-o serie super-limitată de 12 exemplare.

Fiecare din aceste 12 modele va fi o copie identică mecanic cu originalul dar nu te bucura pentru că toate au fost deja vândute colecționarilor din toată lumea. Până să se producă mașinile acestora, Bentley va construi propriul model cu nume de cod „Car Zero”. Posesorii de Blower Continuation vor putea să își personalizeze mașinile tot cu ajutorul programului CAD, la nuanțele de interior și exterior pentru ca noile Blower să fie cumva diferite față de modelele inițiale – cele patru construite la finele lui 1920 pentru competiții.

 

Asamblate manual cu ajutorul tehnicii clasice dar și a tehnologiei de ultimă oră de către tehnicieni Mulliner, noile Blower vor fi propulsate de un motor în patru cilindri, de 4.4 litri cu 16 valve cu… supercharger… asta înseamnă… 240 CP obținuți la 4.200 rpm.