Detalii prețuri smart fortwo și forfour

14C662_07

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Deși configuratorul oficial de pe site-ul mărcii încă nu este funcțional complet, un comunicat de presă ne-a dezvăluit săptămâna trecută prețurile de pornire pentru noile generații smart. Vă prezentăm în cele ce urmează cele mai importante lucruri pe care le știm acum despre disponibilitatea în România a noilor fortwo și forfour:

– o singură motorizare este disponibilă pentru a fi comandată acum, pentru ambele modele – cea de 71 CP. Mașinile pot fi comandate doar cu transmisia manuală cu cinci trepte, cea automată cu șase rapoarte și dublu-ambreiaj – twinamic, va fi disponibilă din primăvara anului viitor. Motorul de top de 90 CP va putea fi comandat din luna decembrie.

– primele mașini comandate în această perioadă se livrează de pe 22 noiembrie.

– în dotările standard vom găsi: lumini de rulare pe timp de zi cu LED, închidere centralizată cu telecomandă, atenționare/verificare vizuală a închiderii și imobilizator, cruise control cu limitator variabil de viteză, indicator al temperaturii exterioare cu atenționare de îngheț, instrumentar de bord cu display LCD monocrom și computer de bord, și geamuri acționate electric pentru portierele față.

– passion, prime și proxy sunt noile denumiri ale liniilor de echipare disponibile pentru smart fortwo și smart forfour. Ele oferă stilizare specială pentru exterioare și dotări speciale, diferite de la una la alta, la interior.

– prețurile de pornire pentru cele două modele sunt: 11.352 euro la fortwo și 12.040 euro la forfour.

– la aceste prețuri adaugi 1.448 euro cu TVA pentru echiparea passion. Pentru prime trebuie să adaugi 2.074 euro pentru fortwo și 2.240 pentru forfour. proxy cere extra la prețul standard  3.532 euro la fortwo și 3.647 euro la forfour. Toate costurile pe care le-am enumerat aici includ TVA.

– ca la toate modelele Mercedes-Benz, o echipare specială ca aspect și ca dotări va fi disponibilă o perioadă limitată de timp după lansare. Se numește evident, Edition 1 și costă extra 3.225 la fortwo și 3.579 la forfour.

– prețurile de opționale (acolo unde dotările amintite nu sunt echipare standard datorită liniilor de echipare enumerate mai sus), pe care le știm momentan sunt: sistemul Forward Collision Warning 260 euro, sistemul Lane Keeping Assist 396 euro, sistemul de direcție Direct-Steer 511 euro, sistemul audio JBL Soundsystem 568 euro (fortwo) și 620 euro (forfour), scaunele față încălzite 271 euro, climatizare automată 964 euro, instrumentarul amplasat pe bord cu ceas analogic și turometru 156 euro, sistem de asistență la parcarea cu spatele  313 euro,  cameră video pentru mersul înapoi 360 euro, scaunele spate „readyspace” (doar la forfour, logic) 260 euro și plafon din material textil retractabil electric 1032 euro (doar pentru forfour și aici). Toate costurile de aici conțin TVA.

– au fost anunțate și ceva pachete:

  • Sport – 599 euro cu TVA. Vine cu garda la sol a mașinii coborâtă cu 10 mm. Este inclus în liniile de echipare proxy și este opțional pentru passion și prime.
  • LED & Sensor – 531 euro cu TVA. Include faruri cu funcție „welcome home” și lumini de rulare pe timp de zi cu LED, ce folosesc tehnologia fibrei optice, stopuri full-LED și faruri de ceață față. În acest pachet este oferit și senzorul de luminăși ploaie. Pachetul LED & Sensor este standard, dacă cumpărătorii optează pentru liniile de echipare passion, prime sau proxy.
  • Comfort – 281 euro cu TVA, oferă scaunul șoferului și coloana de direcție reglabile pe înălțime, și oglinzi ce pot fi reglate electric.
  • Cool & Audio – 1.146 euro cu TVA. Oferă sistem de climatizare automată și un sistem Audio ce oferă conectivitate Bluetooth și, în combinație cu un smartphone echipat cu aplicația gratuită smart cross connect, oferă și navigație. Pachetul Cool & Audio este oferit standard cu echiparea proxy.
  • Cool & Media oferă un sistem de climatizare automată și sistemul de entertainment și navigație, Media-System cu touchscreen cu diagonala de 17.8 cm (7 inch). Acest pachet este disponibil pentru passion și prime la 1.771 euro cu TVA sau la 698 euro pentru proxy.

Succes la cumpărături dacă este cazul, revedeți aici materialul nostru de prezentare de la Berlin și pregătiți-vă pentru că în curând testăm mașina și urmează un review complet #giurgeasibratu.