Disponibil în România: plug-in hybrid Audi cu 4×4

A1914533_medium

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După cum v-am spus acum câteva zile cu ocazia prezentării prețurilor pentru România ale plug-in hybrid-ului Q5, clienții din România vor putea achiziționa până la finalul anului versiuni hibrid plug-in ale modelelor A3 (noul A3), A6 (pe care vi-l prezentăm acum), A7, A8, Q5 – aveți știrea aici și Q7. Gama electrificată Audi poartă emblema “TFSI e” și se luptă direct cu modelele EQ Power de la Mercedes-Benz și cele iPerformance de la BMW. Mențiune specială pentru A6 PHEV – concurenții săi Seria 5 și Clasa E nu au momentan tracțiune integrală, doar propulsie.

Noul A6 55 TFSI e quattro îmbină două sisteme de propulsie, generând o putere totală de 367 CP (270 kW). Motorul pe benzină 2,0 TFSI cu patru cilindri furnizează o putere de 252 CP (185 kW). Motorul electric generează o putere maximă de 105 kW, fiind integrat în sistemul de transmisie S tronic cu șapte trepte. Cuplul maxim al întregului sistem este de 500 Nm la 1.250 rpm. Bateria litiu-ion, instalată în partea din spate a mașinii, înmagazinează 14,1 kWh de energie.

A6 TFSI e 55 quattro reușește 0-100 km/h în 5,6 secunde și poate atinge o viteză maximă de 250 km/h. Viteza maximă în mod de rulare exclusiv electric este de 135 km/h. Autonomia electrică anunțată este de 53 de kilometri conform WLTP.

Trei moduri de conducere sunt disponibile: „EV” care permite deplasarea în mod 100% electric; „Hibrid”, care combină cele două sisteme de propulsie și „Hold”, care permite, atunci când este activat, conservarea energiei electrice disponibile în acel moment.

A6 55 TFSI e quattro se va putea încărca la orice stație de încărcare publică, cu o putere de până la 7,4 kW, folosind cablul mode 3 din dotare. O baterie complet goală va putea fi încărcată în 2,5 ore.

Toate modelele A6 55 TFSI sunt echipate cu pachete S line exterior în varianta de design negru integral, cu carcase negre ale oglinzilor și sticlă fumurie pentru blocurile optice. Alte dotări ale modelului PHEV: farurile Matrix LED, scaunele sport, sistemul de aer condiționat cu reglaje pe patru zone, afișajul Audi virtual cockpit, suspensiile sport, jantele de 19 inchi și etrierele roșii.

Prețul standard pentru România: aproape 72.000 euro, TVA inclus.