e Prototype este 90% viitoarea Honda electrică pentru oraș

b1891050-honda-e-prototype-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Honda va lansa la finalul acestui an un vehicul urban electric, unul ce va fi aproape identic cu e Prototype, conceptul ce va ține capul de afiș al japonezilor la Salonul Auto de la Geneva de luna viitoare.

e Prototype este o evoluție a conceptului Urban EV din 2017, însă acesta are două portiere în plus, precum și alte detalii ce îl fac mai practic și pregătit de intrarea în producția de serie. Printre aceste detalii se numără mânerele tradiționale (chit că ele ies din portiere) pentru ușile față, sau stopurile circulare ce le înlocuiește pe cele pătrate ale lui Urban EV.

Există și elemente specifice conceptelor, precum camerele de luat vederi în locul oglinzilor laterale tradiționale. Panoul negru de pe capotă ascunde porturile de încărcare al mașinuței electrice. Gândirea din spatele poziționării este că poți parca mașina în orice poziție și să ai acces la ele. Nu se vede în imagini, însă acolo sunt niște LED-uri care te informează cu privire la starea de încărcare a bateriei.

Despre interior am mai vorbit, este unul bine desenat și ergonomic, cu un sistem de infotainment masiv ce integrează majoritatea funcțiilor mașinii. Ecranele pentru camerele laterale sunt situate la marginile sistemului de infotainment, iar cine dorește, poate înlocui oglinda tradițională centrală cu încă o cameră de luat vederi.

Ce mă bucură pe mine este faptul că mașina dispune de tracțiune spate și are ampatament și ecartamente lărgite, ce nu face decât să ajute agilitatea în mediul urban. Nu se știu date cu privire la putere sau performanțe, însă autonomia promisă este de 200 km, ceea ce pentru un vehicul destinat junglei orășenești nu e așa rău.