EXCLUSIV: prima masina full electrica FIAT o sa TE LASE MASCA! Este LEGENDARA!

21_New 500

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este noul Fiat 500, este DOAR electric și se va vinde în paralel cu actuala generație cu motoare convenționale timp de încă 2-3 ani. DAR. Priviți imaginile și minunați-vă, noul 500 ce se va vinde la început doar cu soft-top (versiunea hatchback normală va sosi ceva mai târziu) este pur și simplu o re-interpretare fantastică, genială a originalului 500. Practic, mă uit la noul 500 și îmi dau seama că în continuare el va fi alături de MINI hatch, Wrangler, Clasa G, Jimny și hai să spunem Honda e, una din puținile mașini care respectă rețeta „cult” originală. Ah, și mai este și 911 ca să nu se supere Giurgea.

Construit pe o platformă complet nouă, 500-le electric este cu 6 cm mai lung, cu 6 cm mai lat și cu 6 centimetri mai înalt iar ampatamentul este acum mai lung cu 2 centimetri. Un motor electric de 116 CP este alimentat de o baterie de 42 kWh și Fiat anunță o autonomie de 320 km. Datorită unui fast charger de 85 kW, se poate încărca de la 0 la 85% în doar 35 de minute. 0-100 în 9 secunde și 0-50 în 3.1 secunde deci vei pleca prima de la semafor. Da, prima. Sau primul dacă pui mâna pe electrica prietenei. Vezi însă că viteza maximă este limitată electronic la 150 km/h deci o să te prindă soția cu Tesla ei.

Trei moduri de rulare sunt anunțate: Normal, Range și Sherpa dintre care ultimul limitează chiar viteza maximă la 80 km/h și dezactivează clima sau scaunele încălzite ca să nu rămâi în drum. În modurile Normal și Range este activată o funcție „one pedal” care îți permite să frânezi doar luând piciorul din accelerație; pe modul Range însă, această funcție folosește această „frână de motor” în cel mai puternic mod posibil pe mașină.

Fiat mai anunță și niște delicii tehnice: rulare autonomă nivel 2, sistem de infotainment UConnect 5, display central de 10.25 inch diagonală și o ediție specială de lansare „La Prima” ce este echipată complet, exclusivist și costă în Italia 37.900 euro. Doar 500 de „La Prima” se vor vinde. Și mai exclusiviste sunt versiunile unicat create cu… Giorgio Armani, Bvlgari și Kartell… NU, NU POȚI SĂ LE AI, se construiește doar câte un exemplar, se vând la licitație și ce se încasează merge la una din organizațiile de mediu ale lui… Leonardo DiCaprio.