EXCLUSIV: TOATE FOTO, INFO si VIDEO cu DACIA SPRING ELECTRIC 2021!!! VEZI AICI!

2021-Dacia-Spring-Electric-9

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Aceasta este prima mașină full-electrică Dacia. Este un crossover de clasă mică bazat pe mașina electrică Renault construită în China, City K-ZE. Spring are o lungime de 3734 mm, o lățime de 1622 mm și o înălțime de 1516 mm. Ampatamentul este de 2423 mm, iar garda la sol are 150 mm.

Ediția de lansare a noului model va avea unele detalii exterioare vopsite în portocaliu, cum ar fi carcasa oglinzilor retrovizoare, ornamentele situate în partea din spate a barelor de pavilion, conturul bandourilor de protecție laterale și ornamentele din partea superioară a calandrului.

Standard, Dacia Spring va fi echipată la interior cu un ecran cu diagonala de 3.5 inch care suportă inclusiv sistemul de recunoaștere vocală Google sau Apple prin apăsarea unui buton poziționat pe volan; un sistem multimedia Media Nav cu ecran touch cu diagonala de 7 inch, sistem de navigație, bluetooth și port USB cu  Android Auto și Apple CarPlay va fi disponibil opțional; la fel ca direcția cu asistență variabilă 100% electrică, închiderea centralizată de la distanță, geamurile electrice, sistemul de aer condiționat manual sau reglajul electric al oglinzilor retrovizoare.

În total, spațiile de depozitare pentru ocupanții locurilor din fata totalizează 23.1 litri care se adaugă la 300 de litri standard ai portbagajului.

Din punct de vedere tehnic, Dacia Spring are un motor electric de 44 CP și 125 Nm, iar viteza maximă este anunțată la  125 km/h. În modul ECO, puterea maximă disponibilă va fi de doar 31 CP iar viteza maximă de 100 km/h.

Bateria Li-Ion are o capacitate de 26.8 kWh care se pare că va offrir o autonomie medie 225 de kilometri, în timp ce autonomia în regim urban este anunțată oficial la 295 de kilometri. În modul ECO autonomia va crește cu 10% anunță constructorul. Viteza maximă de încărcare a bateriei va fi de încărcare rapidă până la 30 kW putere; bateria va putea fi poate fi încărcată și la stații de încărcare cu curent alternativ (AC) cu până la 6.6 kW. Timpul necesar încărcării complete crește la 8 ore și jumătate la un wallbox de 3.7 kW și la circa 14 ore la utilizarea unei prize standard de 2.3 kW. Bateria este garantată timp de 8 ani sau 120.000 de kilometri, susține Dacia.

Dacia Spring va oferi echipamente de siguranță, precum limitator de viteză, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență (AEB), activă la viteze de peste 7 km/h; opțional va fi oferit sistem de asistență la parcare datorită unor senzori cu ultrasunete amplasați pe bara de protecție spate și a unei camere de marșarier a cărei imagine este afișată pe ecranul sistemului multimedia cu linii de ghidare dinamice; o aplicație My Dacia te va conecta non stop la Spring;

Dacia Spring va primi și două versiuni specifice. Prima dintre ele este o versiune specială pentru serviciile de car-sharing, care este echipată suplimentar cu sistem GPS și permite deschiderea ușilor prin utilizarea telefonului. Această versiune va avea o caroserie albă și gri deschis cu scaune din imitație de piele, sistem de navigație, cameră de marșarier și senzori spate. Va fi oferită din primăvara 2021;

În plus, va exista și o versiune Cargo cu spațiu de încărcare suplimentar în locul banchetei din spate. În acest caz, lungimea de încărcare este de 1033 mm, volumul de încărcare de 800 de litri, iar sarcină utilă de 325 de kilograme; va fi oferită din toamna anului viitor ca și modelul pentru publicul larg. Comenzile pentru clienți vor fi preluate însă din primăvară iar legat de prețuri știm doar că… „va fi cea mai accesibilă mașină electrică din Europa”.