Facelift: Aventador Roadster

2018-lamborghini-aventador-s-roadster-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Prima noutate Lamborghini pentru Salonul Auto de la Frankfurt dar și pentru această toamnă foarte importantă pentru brand este versiunea decapotabilă a faceliftului lui Aventador adică… Aventador S Roadster.

Plafonul amovibil manual cântărește mai puțin de șase kilograme și poate fi depozitat în portbagajul din față al mașinii; plafonul poate fi comandat în fibră de carbon sau în negru lucios și fibră de carbon lăcuită. Cine ar vrea asta, nu știu… ba de fapt știu niște personaje… trecând mai departe, geamul dintre compartimentul pasagerilor și motorul V12, poate fi coborât electric pentru a asculta și mai bine sunetul fantastic de acolo…

Cu o masă proprie de 1.625 kg, 740 CP și 690 Nm cuplu motor maxim, Aventador S Roadster face 0-100 în doar irei secunde și atinge maxim 350 km/h. La fel ca modelul cu plafon fix, Roadsterul primește acum direcție integrală, suspensie cu o geometrie revizuită, moduri de rulare cu setare nouă inclusiv modul „EGO”, software modificat pentru ESC și noi culori pentru caroserie. Și noi jante, desigur.

Prin programul de personalizare Ad Personam se pot face însă lucruri minunate pentru fiecare individ în parte. Contra costuri suplimentare serioase care se adaugă la un preț de pornire de 313.666 euro pentru Europa – fără taxele de țară. Primele mașini se livrează pe continentul nostru când ne lovește în România zăpada aia mare – februarie 2018.