Facelift: Lamborghini Aventador

2017-lamborghini-aventador-s-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Deși este doar un facelift, cei de la Lamborghini spun despre „Aventador S” că este un model nou. Nu este chiar așa, desigur, deși l-au îmbunătățit considerabil după șase ani de la lansarea de la Geneva din 2011. Aventador S va fi disponibil de anul viitor și a fost îmbunătățit atât stilistic cât și tehnic.

De exemplu, noul spoiler față oferă o apăsare aerodinamică mai mare cu 130% față de cel al modelului anterior. Mai mult, spoilerul spate a fost redesenat, are un difuzor de aer mai mare ce poate fi comandat în carbon iar aripile spate amintesc mai mult de designul celor de la foarte-vechiul Countach. Eleronul este acum reglabil și face mașina mai eficient-aerodinamic cu 50% iar într-o poziție care ajută nu la apăsarea aerodinamică ci la sporirea aerodinamicii… face acest lucru cu 400% mai bine decât modelul fără facelift.

Motorul V12 de 6.5 litri produce acum mai multă putere și are 740 CP și 690 Nm cuplu motor maxim. Turația maximă ce poate fi atinsă a ajuns acum la un fabulos 8.500 rpm. Cutia de viteze cu dublu-ambreiaj și șapte trepte a rămas nechimbată, la fel și sistemul de tracțiune integrală. Sistemul de evacuare este nou, fiind mai ușor cu 20 de kilograme. Masa proprie a mașinii rămâne parcă ireal de joasă: 1.575 kg. Raportul putere per greutate a fost îmbunătățit: 2.13 kilograme/ cal putere.

Performanțele sunt fantastice: 0-100 în 2.9 secunde, viteză maximă de 350 km/h!

Din punct de vedere șasiu, mașina a primit acum sistem de direcție cu patru roți directoare – virează și roțile spate pentru sporirea stabilității și a manevrabilității. Sistemul de suspensie cu amortizoare controlate electronic a fost re-setat și el. La fel și sistemul de control electronic al stabilității care acum răspunde mai rapid iar sistemul 4×4 poate transmite până la 90% din cuplu pe roțile spate… la rupt fâșul, evident. În standard mașina va fi echipată cu sistem de frânare cu discuri ceramice și anvelope speciale Pirelli P Zero.

La interior, modurile de rulare Strada, Sport și Corsa sunt acum completate de „Ego” care îi permite șoferului să se joace el cu setările mașinii. Tot pentru”joaca șoferului” sistemul de infotainment are acum suport pentru Apple CarPlay și Android Auto iar instrumentarul de bord digital poate fi și el personalizat după voie. Informația, mai precis, nu toată grafica.

Prețul de pornire pentru Europa: 281.555 euro FĂRĂ TAXEle aferente fiecărei țări.