Ferrari P80/C sau viziunea unui client extrem de bogat

c2311c1d-ferrari-p80c-one-off-14

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

T.K. Sunt doar niște inițiale. Inițiale ale unui client și fin cunoscător al brandului Ferrari. Client și cunoscător cu mai mulți bani decât un stat african.

Acesta și-a dorit un model unic, ceea ce nu este ieșit din comun, pentru o punguță de galbeni suficient de mare, casa din Maranello îți va crea o mașină pe gustul tău. Însă T.K. a vrut o bestie de circuit, un prototip inspirat din două modele emblematice ale companiei, 330 P3/P4 și Dino 206 S.

Tot proiectul a durat patru ani. Inginerii italieni de la the Ferrari Styling Centre au luat un șasiu de 488 GT3, care are un ampatament marginal mai lung decât 488 GTB și i-au împins cockpitul puțin mai în față, având libertate pentru partea din spate. Rezultatul? Ferrari P80/C.

Caroseria este un amestec de 330 P3/4, Dino 206 S și 250 LM și dospit în tunelul aerodinamic. Mașina arată senzațional, iar clientul a fost inspirat. A cerut două configurații, una de circuit cu jante de 18″, aceleași de pe 488 GT3 și aripa de mari dimensiuni construită din fibră de carbon, precum și una de show, cu jante de 21″ și fără aripa spate. Italienii se laudă cu o eficiență aerodinamică sporită cu 5% față de 488 GT3.

Interiorul este aproape identic cu cel al versiunii de curse, însă fețele de uși și scaunele au fost personalizate după gusturile misteriosului client.

Nu se știe dacă V8-ul biturbo de 3.9 litri este cel de pe 488 GTB sau 488 GT3. În orice caz, vorbim de minimum 600 cai putere. Nici prețul nu a fost dezvăluit, însă mă îndoiesc de faptul că suma cerută de Ferrari pentru noul P80/C este mai mică de un milion euro.