Ford GT Mk2, versiunea de circuit ce costă 1 milion Euro

0b7b00aa-2019-ford-gt-mk2-8

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Multimatic, compania ce construiește modele Ford GT Le Mans pentru WEC și IMSA, are acum o nouă sarcină, de a fabrica 45 exemplare ale noului Ford GT Mk2.

Mk2 este o versiune de circuit a lui GT ce costă 1 milion Euro. Ce are mașina de banii aceștia? Simplu, 700 cai putere, cu 200 mai mulți decât GT Le Mans, cu 44 mai mulți decât versiunea de stradă și aceeași transmisie automată cu dublu-ambreiaj și șapte trepte (Getrag).

Motorul este răcit folosind tehnologia vaporizării apei, iar coolerul auxiliar de motor, a ambreiajelor și a transmisiei primesc aer de la gura de aerisire din plafon. Frânele sunt cele ceramice ale lui GT, iar jantele forjate de 19″ au anvelope Michelin Pilot Sport GT.

Vizual, mașina seamănă mult cu GT Le Mans, probabil împarte câteva componente aerodinamice cu acesta. Inginerii britanici se laudă cu 400 % mai multă forță apăsare decât a mașinii de stradă, dar și cu suspensia de curse (luată de pe GT Le Mans) ce mai economisește 90 kg și permite mașinii să obțină accelerații laterale de peste 2G.

Interiorul este preluat aproape integral de pe modelul de curse, cu mici schimbări, precum volanul. Scaunele Sparco sunt de curse și dispun de prinderi în 6 puncte, toată informația pe care o primește pilotul este furnizată de un sistem MoTeC și este afișată pe un display central, același pe care se regăsește și camera de marșarier. Și, spre deosebire de modelul ce participă la Le Mans, acesta poate avea și un scaun pentru pasager.

Acum mai trebuie doar să le explici prietenilor cum ai dat 1 milion Euro pe un Ford pe care nu îl poți folosi pe stradă.