Fratele lui S90: V90, prezentat oficial

173853_Volvo_V90_Studio_Rear_3_4

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată în sfârșit și mai multe noutăți de la Volvo care a început să-și înlocuiască treptat gama după ce a lansat pe piață SUV-ul de top XC90. Dacă limuzina S90 a fost lansată la Detroit și vine la Geneva în premieră europeană, breakul bazat pe el, V90 va avea premiera mondială în Elveția.

V90 este construit pe noua platformă tehnică a mărcii – Scalable Platform Architecture iar designul său seamănă foarte mult cu cel al lui XC90. În partea din față avem deja cunoscutele lumini de rulare pe timp de zi “Thor” iar spatele este interesant, cu o formă complet nouă pentru blocurile optice full-LED. La interior, avem aproape un copy/ paste de la XC90 iar ambianța este în mod clar, similară… nordică. Frumoasă. Desigur, spatele break-ului este desenat altfel din cauza proporțiilor. Apropo de proporții, breakul V90 este cu doi centimetri mai scurt decât limuzina S90 lungă de 4.96 metri.

La fel ca și S90, V va putea fi echipat cu sistemul semi-autonom de rulare pe autostradă – Pilot Assist, poate ține mașina pe bandă până la 130 km/h iar funcția City Safety poate de acum să detecteze prezența pe șosea a unui animal mare – cal sau… logic… elan.

S90 și V90 vor putea fi comandate cu motorizări similare: diesel-uri cu puteri de la 190 la 235 CP, o benzină de 320 CP sau hibridul T8 de 400 CP. Ambele sosesc în România în cursul acestui an.