GALERIE FOTO si toate informatiile: noul Mercedes-Benz Clasa A

17C833_054

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz tocmai a prezentat toate informațiile despre noul Clasa A, a patra generație a modelului său compact. Mașina se va putea comanda din luna martie și primele unități sosesc la scurt timp după aceea și în țara noastră. Clasa A este complet redesenat, are un interior fantastic pentru segment, este ultra-tehnologizat, are motoare complet noi și este mai spațios și mai confortabil. Iată lucrurile esențiale pe care trebuie să le știți despre mașină până ce o conducem în curând și vă vom putea spune cât de mult (sau cât de puțin) a evoluat față de modelul precedent.

 • Clasa A a fost motivul pentu care Mercedes-Benz și-a „întinerit” clientela. În special de la lansarea fostei generații de Clasa A când clienții au avut în medie o vârstă cu zece ani mai tânără decât cei ai generației doi. Mai mult decât atât, unul din doi posesori de A din Europa au deținut în trecut un model concurent compact astfel că 60% din clienții de A din Europa se află la primul lor Mercedes-Benz. În China, unul din trei clienți de A are vârsta sub 30 de ani.
 • Din 2011 până acum, Mercedes-Benz a produs aproape trei milioane de mașini compacte A, B, CLA, CLA SB și GLA.
 • Din 1997, de la primul A și până acum au fost vândute un total de 5.5 milioane de compacte Mercedes-Benz, trei milioane dintre acestea sunt strict Clasa A.
 • Doar în 2017 s-au vândut global peste 620.000 compacte Mercedes-Benz.
 • Noua familie de modele compacte ale germanilor va începe să fie produsă progresiv din acest an, în cinci uzine de pe trei continente. Clasa A va începe să fie produs inițial la Rastatt, în Germania. El va fi construit în configurația cu tracțiune față și la uzina Uusikaupunki din Finlanda. Familia de compacte Mercedes-Benz va ajunge în curând la… opt modele.
 • Designul exterior se înscrie în linia „Sensual Purity” iar noua identitate de design a mărcii este clară, ea a fost folosită și pentru stilizarea noului CLS.
 • Coeficientul aerodinamic al mașinii a fost coborât la 0.25 și în premieră pentru segment Mercedes-Benz oferă o grilă activă pentru motor.
 • Ampatamentul a crescut cu trei centimetri, ecartamentul față cu 1.4 centimetri.
 • La interior, spațiul pentru pasageri este anunțat a fi mai mare la toate capitolele, absolut în toate zonele de la genunchi până la umeri sau cap.
 • Portbagajul are acum cu 29 de litri mai mult, ajunge în standard la 370 litri iar decupajul zonei de încărcare este mai lat cu 20 de cm. Zona de încărcare este de-asemenea mai lungă cu 11.5 centimetri.
 • Despre interior am mai vorbit dar trebuie să amintim că nu mai există ceasuri analogice, doar display-uri uriașe în partea de sus a bordului, la fel ca la toate modelele mari ale mărcii. Dar pentru că este vorba de Clasa A, dimensiuni mai mici ale display-urilor vor fi disponibile din rațiuni de costuri… în standard ai două display-uri fiecare cu diagonala de 17.78 cm, apoi se poate opta pentru o configurație cu 17.78 cm plus 26 cm în partea dreaptă fie în versiunea de top poți să ai două display-uri a câte 26 cm diagonală.
 • Un head-up display va fi overt opțional pentru a completa toate aceste display-uri de la interior.
 • Totul, absolut totul este nou la interior, toate comutatoarele, toate butoanele, tot.
 • Poți avea comezni cu touch pe volan – preluate de la Clasa S facelift de exemplu, ai un pad cu touch redesenat pe care îl poți avea pe tunelul median și display-ul din dreapta are de acum și el funcție touch.
 • Clasa A este primul Mercedes-Benz care primește noul sistem de infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience. Este echipat cu Inteligență Artificială deci îți va învăța obiceiurile, preferințele și setările și se va comporta în consecință. Rămâne de testat cât de înspăimântător sau fascinant este asta de fapt.
 • MBUX poate include un nou asistent de comenzi vocale extinse care vor răspunde la comanda „Hey Mercedes”.
 • Scaunele față au fost redesenate și poți comanda în premieră pentru segmentul compact scaune Multicontour, complet climatizate și cu funcție de masaj; trei modele de scaune pot fi comandate: standard, confort sau sport și toate vor arăta diferit în funcție linia de echipare aleasă.
 • Mercedes-Benz anunță că noua Clasa A este mult mai rafinată și silențioasă decât fostul model; se pare că a fost îmbunătățită și rigiditatea caroseriei și au fost revizuite toate punctele comune are caroseriei cu suspensia și motorul.
 • Clasa A devine capabil să ruleze semi-autonom în anumite situații pentru că multe dintre sistemele sale de asistență standard sau opționale au fost preluate de la Clasa S, direct; de exemplu, Active Brake Assist, sistem oferit standard va putea frâna automat mașina la vitezele mici atât la detecția altor autovehicule cât și în momentul unui impact iminent cu un pieton sau un biciclist.
 • Echiparea standard de airbaguri include: pentru șofer și pasager, pentu genunchii șoferului, laterale față precum și airbaguri cortină care acum acoperă și montantul central; opțional mai poți comanda airbaguri laterale pentru pasagerii spate.
 • În standard primești un Clasa A cu faruri cu halogen… în 2018… dar bine că măcar luminile de rulare pe timp de zi sunt cu LED; opțional poți comanda MULTIBEAM LED, farurile super-inteligente Mercedes-Benz acum disponibile în ultimă generație și în Clasa A; peste acestea, mai poți comanda faruri „și mai performante” LED High Performance.
 • Suspensia față MacPherson a fost revizuită la fel și cea Multilink spate; modelele cu 4MATIC vor fi echipate cu suspensie spate cu patru brațe.
 • Trei motorizări vor fi disponibile imediat după lansare: A 200 cu 163 CP și 250 Nm și manuală în șase trepte sau 7G-DCT; A 250 cu 224 CP și 350 Nm doar cu 7G-DCT și A 180 d cu 116 CP și 260 Nm echipat doar cu 7G-DCT.
 • A 200 are cilindree de 1.4 litri cu turbo iar A 250 are cilindree de doi litri cu turbo și ambele propulsoare sunt noi; ambele motoare au filtru de particule în standard; diesel-ul de 1.5 litri este anunțat și el a fi nou dar noi știm toți că este o evoluție a unui motor Renault OM 607, acum numit OM 608 pentru noul A; la fel, Mercedes-Benz anunță că transmisia cu dublu-ambreiaj este nouă dar ea este o evoluție a celei actuale, logic.
 • Rezervorul Clasei A va avea standard capacitate de 43 de litri cu opționala de creștere la 51 de litri.
 • Atenție: modelele A 180 d și A 200 au punte spate semi-independentă; după cum am mai spus, tracțiunea integrală 4MATIC va fi oferită opțional, în principal pe cele mai puternice motoare; gama de propulsoare va crește până la finele acestui an.
 • Suspensia standard este anunțată a avea o configurație „Comfort” iar una mai sportivă este la fel de „moale” dar garda la sol este coborâtă cu 1.5 centimetri; o suspensie cu amortizoare controlate electronic va fi oferită opțional.

Ce să mai vorbim, hai cu testele!!! Și cu AMG-urile, desigur!