GALERIE FOTO: VEZI interiorul noului Mercedes-Benz Clasa A!

Mercedes-Benz A-Klasse, W177

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mercedes-Benz a prezentat interiorul noii Clasa A ce va fi lansată anul viitor în forma sa finală. Practic, după ce am văzut imaginile cu interiorul și am aflat tot ce s-a comunicat acum despre el, nu prea ne interesează cât de bine (sau nu) o să arate exteriorul.

Bordul, pentru că despre el vorbim în principal, a fost stilizat cu inspirație de la Clasa S facelift, Clasa E Coupe sau Clasa E limuzină. Vestea cea mare și foarte importantă pentru segmentul clasei compacte premium este că încă din standard, Clasa A va fi echipată cu instrumentar de bord complet digital sub forma a două ecrane ce stau amplasate deasupra bordului. Mai departe, regăsim gurile de ventilație circulare de la Clasa E Coupe precum și volanul spectaculos multi-funcțional de la S facelift… desigur, pentru toate funcțiile acestuia vei plăti extra.

Revenind la instrumental de bord, în bază vei avea două display-uri a câte 7 inch diagonală; mai departe vei putea avea unul de 7 inch pentru ceasuri și unul de 10.25 inch pentru infotainment; în fine, cei care vor plăti cel mai mult vor primi două display-uri uriașe a câte 10.25 inch diagonală, aceleași de pe Clasa S.

Pe tunelul median își face apariția o nouă zonă de „touch” care a fost reproiectată și acum arată mai bine dar și mai ușor de utilizat decât soluția actuală. Din ea vei controla tot ce se întâmplă pe display-ul din partea dreaptă. De-asemenea, sistemul de climatizare nu mai are display, totul va fi afișat tot în partea dreaptă sus, pe bord.

Alte premiere pentru Clasa A: scaunele ce vor putea fi comandate complet reglabil electric vor oferi climatizare completă (răcire și încălzire) dar și masaj. Mai mult, luminile ambientale urcă și ele la 64 de nuanțe. Din punct de vedere practic vor fi mărite spațiile de depozitare din fețele ușilor iar vizibilitatea a fost crescută cu 10% față de cea din actualul model care se simte cam „înghesuit”, într-adevăr.

Mercedes-Benz anunță că va fi mai mult spațiu pentru pasageri la nivelul umerilor în față și în spate, mai mult spațiu la nivelul coatelor, peste tot în mașina dar și mai multă libertate pentru cap, la fel, în tot habitaclul. Portbagajul a fost mărit cu 29 de litri la 370 litri în standard. De-asemenea, stopurile vor fi divizate în două unități ceea ce înseamnă că hayonul va fi dimensionat mai generos deci gura de încărcare a portbagajului este cu 20 de cm mai lată. Mai mult, portbagajul este mai adânc cu 11.5 cm.

Toate modelele compacte Mercedes-Benz vor primi acest interior iar primul, Clasa A se lansează la Salonul Auto de la Geneva.