Hamilton, record de victorii la Hungaroring, iar noi am fost acolo!

F1_Budapest-2558

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ungurii au un Mare Premiu de Formula 1 din 1986, au un circuit fantastic la 15 km de Budapesta, cu intrare direct de pe autostradă și o rețea de drumuri ce îți permite să nu stai prea mult blocat în trafic când peste 100.000 oameni încearcă să părăsească locația.

Anul acesta, Hungaroring a fost martora celui de-al 34-lea Mare Premiu de Formula 1 al Ungariei, un Mare Premiu ce l-a văzut pe Max Verstappen pentru prima dată în pole position în Marele Circ. Linia întâi a fost completată de finlandezul Valtteri Bottas, cu Lewis Hamilton în spatele colegului său de la Mercedes-AMG. Monoposturile Scuderia Ferrari s-au plasat pe locurile 4 și 5, cu Leclerc în fața lui Vettel, în ciuda faptului că monegascul a lovit parapetul de protecție în ultimul viraj în Q1, rupând aripa spate și fiind nevoit să o schimbe în timp scurt.

La circuit au fost unguri, polonezii ce îl venerează pe Robert Kubica, olandezii ce au urlat cât de tare au putut la pole-ul lui Verstappen, români (destul de mulți), nemți, britanici și câțiva austrieci.

Cursa a început cât se poate de bine pentru Max și cât se poate de prost pentru Bottas, ce și-a avariat aripa față după un contact cu Hamilton și altul cu Leclerc. Finlandezul de la Mercedes-AMG a intrat la boxe, a schimbat pe anvelopele Pirelli Hard și a început o muncă de recuperare. Verstappen cu al său Red Bull a condus cursa fără probleme, dar Hamilton mereu i-a stat în cutia de viteze, chiar încercând o depășire pe la mijlocul cursei. Nereușită, dar spectaculoasă. Cele două mașini roșii nu au putut ține pasul cu duetul olandezo-britanic, mergând în ritmul lor la o distanță destul de apropiată unul de celălalt.

Cu 22 tururi înainte de final, James Vowels, strategul șef al săgeților argintii l-a chemat pe Hamilton la boxe pentru al doilea său schimb, unul neprogramat, pe anvelope medii. Deși strategia părea una sortită eșecului, cu patru tururi înainte de final, britanicul l-a ajuns din urmă pe Verstappen care raporta uzură extremă a anvelopelor sale dure, depășindu-l fără probleme și asigurându-și cea de-a 81-a victorie din carieră și a șaptea (record) în Ungaria. Verstappen a trebuit să se mulțumească doar cu locul al doilea și cu cel mai rapid tur, asta după ce a schimbat cu Soft-uri după ce a fost depășit de cvintuplul campion mondial. Bătălia pentru bronz a fost câștigată la un tur de final de Sebastian Vettel, cel care a mizat pe gumele moi și a executat o strategie similară lui Hamilton pentru a-l devansa pe tânărul său coechipier. Bottas nu a reușit să urce mai sus de locul al optulea după o cursă contra morilor de vânt, iar Alexander Albon a reușit să îi fure lui Sergio Perez ultimul punct în ultimul viraj.

O mențiune și pentru a doua cursă de Formula 2, acolo une tânărul Mick Schumacher a obținut prima sa victorie în camera de așteptare a competiției regină, acesta fiind urmat pe podium de japonezul Nobuharu Matsushita și de brazilianul Sérgio Sette Câmara.

Au fost patru zile de vis la Hungaroring, ne vom întoarce la Budapesta și pentru evenimente viitoare, fără doar și poate.
Mulțumim pentru un weekend de neuitat.

Foto credit: