Honda a pregătit câteva surprize pentru SEMA

8049bbb5-honda-sema-2019-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Honda va aduce la SEMA câteva modele modificate. Deși SEMA nu mai are importanța de altă dată, tot este interesant să vedem ce creații modificate aduc atât producătorii, cât și tunerii.

CR-V Dream

  • Acest CR-V este construit folosind piese Jsport Performance Accessories, printre care:
  • Lift kit de 1.5″
  • Scut de protecție în față
  • Roată de rezervă pe hayon
  • Jante KMC de 17″ cu anvelope Nitto Ridge Grappler All-Terrain.
  • Cort montat pe plafon
  • Portbagaj modificat cu sertare și frigider glisant

CR-V Hybrid Do

Similar lui Dream, Hybrid Do este încălțat cu anvelope Nitto Terra Grappler, iar exteriorul este colantat, iar pe plafon a fost instalat un suport de biciclete Cannondale.

Rally Passport

Passport este un SUV pe care Honda îl vinde doar în America de Nord, iar Rally Passport a fost construit de către angajații Honda R&D pentru a evidenția capabilitățile off-road ale mașinii, deși nu cred că există clienți de Passport pasionați de off-road.

SUV-ul a fost echipat cu scuturi de protecție, jante Braid, anvelope Maxxis RAZR MT, rollcage, frână hidraulică operată manual și plăcuțe de frână de la Carbotech. Rally Passport a și participat la primul său raliu, terminând pe locul al 12-lea la general.

Ridgeline HFP Concept

Pick-up-ul japonez a fost riditcat, lățit și a primit un set de jante de 18″ de culoarea bronzului. Totodată, Ridgeline HFP este răsfățat cu o grămadă de accesorii originale Honda Genuine plus două biciclete asortate Fuji montate pe un suport Xsporster în benă. Și ca să fie pachetul complet, pe plafon avem un suport pentru un cort Kukenam 3 de la Thule.

La SEMA vor fi și ale modele Honda modificate, precum un N600 sau câteva Civicuri de frift, dar probabil cea mai ciudată mașină adusă de Honda va fi un pick-up Chevrolet din 1961 folosit pentru transportul de motociclete în zilele incipiente ale companiei.