Honda detaliază micuța buburuză electrică

1fcd9d2f-honda-e-prototype-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Honda a prezentat, într-un final, detalii cu privire la modelul electric, numit simplu e.

Hatchbackul compact cu tracțiune spate va avea o autonomie de doar 200 km din bateria sa de 35.5 kWh răcită cu apă, dar pentru o navetă urbană această cifră este mai mult decât suficientă. Mai mult, clienții vor putea avea 80% încărcare în doar 30 minute dacă se folosește un încărcător rapid.

Puterea dezvoltată va fi de 150 cai putere, iar cuplul maxim produs este de 300 Nm. Nu știm încă cifre de performanță, însă dacă Opel Corsa-e atinge 100 km/h în 8.3 secunde cu ai săi 136 CP, ne putem aștepta ca Honda e să fie ceva mai rapidă.

În ceea ce privește dimensiunile, mașina măsoară 3.895 mm lungime, 1.750 mm lățime și 1.495 mm înălțime. Producătorul japonez promite și un centru de greutate coborât, ceea ce înseamnă că mașina va avea un ruliu destul de scăzut fără a fie nevoie de o suspensie rigidă. Honda menționează faptul că au calibrat confortul buburuzei după cel al modelelor din clasele superioare.

Tracțiunea spate ajută Honda e să obțină un diametru de bracaj de doar 8.6 metri, iar materialele ușoare de înaltă rigiditate reduc ajută la eficiența destul de bună a mașinii de oraș. Mai mult, folosind frânarea regenerativă numită Single Pedal Control, șoferii vor putea conduce doar folosind pedala de accelerație, astfel neuzând nici plăcuțele de frână.