Honda Freed este Jazz-ul pe steroizi

5cc24747-2020-honda-freed-crosstar-jdm-spec-16

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uneori este bine să mai vedem și ce vând producătorii în alte state.

Honda Freed este un monovolum compact construit pe platforma lui Jazz, iar tocmai a primit un facelift pentru anul 2020, facelift ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Tokyo începând de săptămâna viitoare.

Modelul japonez a primit elemente estetice noi, iar la interior există finisaje noi ce imită lemnul. Pentru prima dată va fi oferită și o versiune înălțată, un fel de Stepway, numită Crosstar.

Pachetul de sisteme de asistență Honda Sensing a fost îmbunătățit cu adăugarea unei funcții ce împiedică șoferii să miște mașina în marșarier din greșeală, a sistemului Hill Descent Control, iar tempomatul adaptiv a fost calibrat pentru a brusca pasagerii cât mai puțin.

Două opțiuni de motorizare sunt disponibile, un propulsor aspirat de 1.5 litri ce dezvoltă 129 cai putere legat la o transmisie CVT și un hibrid, tot de 1.5 litri, care funcționează conform ciclului Atkinson și care dezvoltă 110 cai putere. Acesta pune puterea jos folosind o transmisie automată cu dublu-ambreiaj. Indiferent de motorizare, tracțiunea integrală face parte din lista de opționale.

Honda Freed poate fi cumpărat cu cinci, șase sau șapte locuri, iar prețurile încep de la echivalentul a 16.500 Euro cu TVA. Știu că nu este genul de mașină pentru Europeni, iar românii vor râde de ea, dar pe anumite piețe, în special Japonia, monovolumele încă sunt privite ca modelele perfecte de familie sau pentru transport persoane.