Human Horizons HiPhi 1 este încă un SUV electric chinez

c50f58af-human-horizons-hiphi-1-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Știu că nu ați auzit de Human Horizons, nici eu nu am auzit, dar aparent sunt e un start-up chinez de automobile electrice, iar acesta este primul lor produs, HiPhi 1.

Mașina pare o copie a lui Faraday Future FF91 și vrea să fie un SUV electric foarte aerodinamic cu trăsături de supercar. Probabil cea mai interesantă trăsătură a caroseriei și una dintre cele mai scumpe lucuri de reparat vor fi ușile spate care sunt o combinație între suicide și gullwing.

Interiorul este o un amestec de materiale fine și prea multe ecrane. Chinezii sunt obsedați de tehnologie (poate pentru că ei fabrică tot), iar ecranele ce îți iau ochii nu pot lipsi. Oficialii laudă cu un confort nemaiîntâlnit, iar noi nu avem cum să nu îi credem pe cuvânt până nu conduce cineva mașina.

Apropo de tehnologie, HiPhi 1 dispune de peste 500 senzori, autonomie Level 3 sau conectivitate 5G. Două versiuni de propulsie vor fi disponibile, una cu tracțiune spate și una cu tracțiune integrală. Prima va dispune de un motor electric de 272 CP, iar cealaltă va dispune de două astfel de propulsoare. HiPhi 1 AWD va putea atinge 100 km/h în 3.9 secunde și cu ajutorul bateriei sale de 96 kWh va putea parcurge 644 km între încărcări.