Hyundai Ioniq facelift ne arată că Prius nu e singur pe piață

8941d5e7-2020-hyundai-ioniq-plug-in-6

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Hyundai Ioniq, modelul creat de la zero să atragă clienții conștiincioși cu mediul a primit un facelift pentru anul 2020.

EXTERIOR

Ioniq Hybrid și Plug-In au primit un nou design al grilei, iar Ioniq Electric a primit o grilă închisă redesantă. Toate modelele au jante, bare față/spate, faruri și stopuri LED schimbate.

INTERIOR

Cea mai mare schimbare este sistemul de infotainment cu ecran tactil de 10.25″ și conectivitate Blue Link. Asta înseamnă că șoferul va putea porni/opri, încuia/descuia și răci/încălzi mașina prin intermediul unei aplicații dedicate pentru smartphone. Ceva similar are KIA, unde poți descuia sau porni mașina chit că te afli pe alt continent. Sistemul de infotainment mai are și funcție Multi-Bluetooth (Bluetooth 5.0). Alte schimbări se numără nuanța schimbată pentru consola centrală și lumina ambientală de culoare albastră. Pachetul de siguranță SmartSense a fost și el updatat pentru noul an.

SISTEME DE PROPULSIE

Ioniq Hybrid propune un propulsor din familia Kappa de 1.6 litri cu injecție directă de benzină ce produce 105 CP și 147 Nm. Acesta este cuplat la un motor electric de 43 cai putere și 170 Nm ce își ia curentul dintr-un acumulator Li-Po cu o capacitate de 8.9 kWh.

Versiune Plug-In dispune de același motor pe benzină, dar cel electric dezvoltă 60 CP și 170 Nm, iar capacitatea bateriei este de 15.6 kWh. Autonomia exclusiv electrică a acestui model este de 52 km.

Ioniq Electric dispune de același angrenaj de 136 CP și 295 Nm precum cel al modelului actual, însă capacitatea bateriei a crescut de la 28 kWh la 38.3 kWh, mărind autonomia totală la 294 km (WLTP). Încărcătorul on-board dispune acum de 7.2 kW în loc de 6.6 kW, iar folosind o stație de încărcare de 100 kW, Ioniq Electric poate ajunge de la 0 la 80% în doar 54 minute.

CÂND AJUNGE LA NOI?

Răbdare, dragii mei! Noile Hyundai Ioniq Hybrid și Plug-in ajung în reprezentanțele europene în luna iulie 2019, iar Ioniq Electric va putea fi comandat două luni mai târziu. Nu uitați că există Kona Electric până atunci.