I.D. Buggy este mașina pe care VW ar trebui să o construiască

c09a1c5a-vw-id-buggy-15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Volkswagen promovează noua sa platformă MEB printr-o serie de concepte din seria I.D.

La Salonul Auto de la Geneva, producătorul german a prezentat probabil cel mai adorabil model de la New Beetle încoace, I.D. Buggy.

În esență un off-roadster, Buggy dispune de extremități din plastic, scuturi din aluminiu, faruri și stopuri tridimensionale și embleme iluminate.

Pentru a se putea descurca în off-road, mașina dispune de parbriz ranforsat, o gardă la sol de 238 mm și jante de 18″ încălțate cu anvelope BFGoodrich All-Terrain T/A, printre cele mai bune la acest capitol. Pentru a evidenția modularitatea plaftormei, VW declară că toată partea superioară poate fi demontată ușor și înlocuită cu orice ar putea născoci alte companii.

La interior găsim o tapițerie impermeabilă ce acoperă scaunele scoică, volanul are formă hexagonală și este îmbrăcat în piele Nappa tratată pentru a respinge moleculele de apă, iar tabloul de bord este complet digital. Spațiile de stocare se deschid cu ajutorul unor fermoare, iar în micul portbagaj vei găsi un skateboard asortat. Atât de…..nemțesc.

Sistemul de propulsie este exclusiv electric. Este compus dintr-un motor ce pune la bătaie 204 cai putere și 310 Nm punții spate. 7.2 secunde durează sprintul 0-100 km/h, iar viteza maximă este limitată electronic la 160 km/h. Pachetul de baterii de 62 kWh asigură o autonomie de 250 km în regim WLTP.

VW a susținut că un al doilea motor ar putea propulsa puntea față, dublând astfel puterea și cuplul. Eu vreau una cu tracțiune spate, mulțumesc. Puțin probabil ca I.D. Buggy să intre vreodată în producția de serie, dar oricând se poate găsi un tuner care să transforme noul Suzuki Jimny în ceva similar.