În sfârșit, un nou Aston Martin: DB11

256453l

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată o altă mașină de 600 CP de la Geneva. Din fericire pentru industria auto este înlocuitorul lui DB9, o nouă mașină de la Aston Martin. În sfârșit, în sfârșit!!! Cu un design inspirat de cele mai noi concepte ale mărcii, CC100 și DBX din 2013 respectiv 2015, noul DB9 se numește DB11 pentru că indicativul 10 a fost păstrat pentru mașina din cel mai recent film Bond.

DB11 este construit pe o platformă complet nouă, suspensiile sunt complet noi, totul este nou la mașina asta. Chiar și motorul V12 biturbo de 5.2 litri. În sfârșit, da, în sfârșit, totul este nou la un Aston nou. 600 CP și 700 Nm sunt cifrele lui. Motorul este cuplat unei cutii de viteze ZF cu opt trepte. Iarăși, în sfârșit, altceva decât cutiile vechi de la Ford. Foarte important: știți deja că Aston Martin colaborează mai nou cu Daimler… ei bine, tot ce înseamnă electronică la mașina asta vine de la Mercedes-Benz. Yupppy! Acum așteptăm și motorul V8 de la AMG. Asta se va întâmpla cu siguranță cât de curând.

Cifrele: 0-100 în 3.9 secunde și viteză maximă de 322 km/h. Mai departe, trebuie să recunosc că DB11 este un Aston Martin frumos, modern, special. Uitați-vă puțin cum arată. Iar interiorul… ah, interiorul… cred că DB11 este salvarea lui Aston Martin la cum se prezintă mașina asta. Și abia aștept să o conduc poate uit de testul din Dubai cu Vanquish. Doamne-ajută.