INFO, FOTO, VIDEO: cel mai LUXOS HYUNDAI din istorie este COMPLET SF!

2021-Genesis-G80-1-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este cel mai luxos, special și spectaculos Hyundai din istorie. Se comercializează ca subbrand Genesis și de mâine va fi disponibil în Coreea, urmând apoi să aflăm disponibilitatea și pentru restul piețelor. Eu personal îmi doresc de foarte mult timp ca brandul Genesis să fie importat și în România dar momentan nu există informații în acest sens.

După GV80, SUV-ul de lux lansat în ianuarie, Genesis a prezentat astăzi un concurent direct pentru Seria 5, A6 și Clasa E – limuzina G80. Desigur, uitându-ne la design am putea spune că mașina este un concurent pentru Seria 8 Gran Coupe, CLS sau A7, nu? Și descrierea oficială a designului ne duce cu gândul la o competiție cu aceste modele: „Athletic Elegance”.

Dimensiunile ne confirmă însă apartenența la clasa mare a limuzinelor: 4,995 mm lungime, 1,925 mm lățime, 1,465 mm înălțime. Ampatamentul este însă demn de un Seria 7: 3.010 mm. Jantele pot avea dimensiunea de până la 20 de inch.

A treia generație G80 este construită pe o platformă tehnică folosită doar de Genesis, are tracțiune spate în standard și se poate opta și pentru 4×4 pentru că platforma o permite. Noul G80 este mai ușor cu 110 kg. față de modelul precedent și coreeni anunță că este mai bine-antifonată decât orice alt model coreean produs vreodată. G80 este echipat cu un sistem de suspensie adaptivă cu amortizoare controlate electronic cu mod de funcționare inclusiv „auto” – o cameră video citește drumul din fața mașinii și setează corespunzător suspensia.

Motoare: 2.5 litri, patru cilindri, turbo, 304 CP, 421 Nm; V6 3.5 litri cu 380 CP și 530 Nm; diesel 2.2 litri 210 CP și 441 Nm. După cum am mai spus, propulse sau tracțiune integrală.

La interior avem un spectacol fantastic de la volan până la modul de finisare al bordului și scaunele „ergo motion” – au șapte celule „perne de aer” integrate și ele își schimbă forma și tăria în funcție de modul de rulare ales. Au chiar și mod „stretching”, numai bine de folosit în carantină. Sau la drumurile lungi.

Instrumentarul de bord are diagonal de 12.3 inch și „grafică 3D” iar infotainmentul are o diagonală de 14.5 inch, over-the-air-updates și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto. Hyundai anunță disponibilitatea sistemului Highway Driving Assist II  – practic un semi-autonomous lvl 2 pentru autostradă; un sistem adaptive cruise control cu AI va fi oferit opțional – învață cum conduci și apoi replică fix comenzile tale… aș testa asta… desigur, există și „smart parking” – folosești cheia pentru a „conduce” mașina foarte ușor de lângă ea, în locul de parcare.