Jeep lansează, în sfârșit, primele sale modele plug-in-hybrid

Jeep-Renegade-Compass-4XE-First-Edition-01

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După o promisiune ce datează din 5 martie 2019, Jeep a lansat, sfârșit, Renegade și Compass plug-in-hybrid în Europa.

Modelele poartă emblema 4Xe și pentru început vor putea fi cumpărate doar ca ediții speciale First Edition Urban și First Edition Off-Road. Sub capotele celor două SUV-uri americane vom regăsi un propulsor pe benzină, turbo, cu patru cilindri în linie și un motor electric. Puterea maximă dezvoltată va fi de 240 cai putere, suficientă pentru orice persoană conștiincioasă cu mediul.

Acum hai să vorbim despre performanțe. Atât Renegade, cât și Compass vor putea atinge 100 km/h în mai puțin de 7 secunde, vor fi limitate la 200 km/h și vor putea parcurge până la 50 km în regim exclusiv electric, ceea ce este în limita segmentului. Viteza maximă electrică, dacă se încumetă cineva să afle, este de 130 km/h.

Probabil cea mai bună veste pe care ne-o oferă Jeep este că cine își cumpără un First Edition va primi un Wallbox de 3.5 kW pentru casă cadou. Asta îi va permite mașinii să se încarce în 3.5 ore. Pe lista de opționale se va regăsi și un Wallbox de 7.4 kW care va încărca acumulatorul în doar 100 minute. Cine are navetă zilnică de mai puțin de 50 km ar putea să nu consume un strop de combustibil fosil.

Exemplarele First Edition vin echipate aproape complet, având un sistem de infotainment UConnect cu ecran tactil de 8.4″, tablou de bord digital, senzori de parcare, faruri full LED, cameră de marșarier, atenționare obiecte ce se află în punctul mort, keyless entry, oglinzi electrice și climatizare automată.

Jeep Renegade 4Xe și Jeep Compass 4Xe vor dispune de o garanție generală de cinci ani de zile și una de opt ani de zile pentru acumulator.