KIA detaliază Optima, interior premium și conducere semi-autonomă doar două dintre atuuri

2021-Kia-K5-55

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ultima dată când am vorbit despre noua KIA Optima, i-am putut admira designul exterior și am putut detalia dimensiunile, însă orice informații cu privire la interior, motorizări și tehnologie erau încă ținute ascunse.

Dar uite că producătorul coreean ne-a făcut pe plac și a detaliat toată Optima (K5 pe unele piețe). Să începem cu motorizările, ce vor varia în funcție de piață, însă acestea sunt toate:

  • 1.6 T-GDI 177 CP, 265 Nm
  • 2.0 Smartstream GDI 152 CP, 192 Nm
  • 2.0 Smartstream GDI 160 CP, 196 Nm
  • 2.5 Smartstream GDI 194 CP, 246 Nm
  • GT 2.5 Smartstream T-GDI 290 CP, 422 Nm, 8DCT, 0-100 km/h în 6.6 s
  • 2.0 GDi Smartstream Hybrid 195 CP

Avem și imagini cu interiorul Optimei care, cel puțin în imagini, arată bestial. Volanul teșit denotă masculinitate și sportivitate, cromatica te împinge către zona premium, schimbătorul de viteze rotativ urmează trendul inventat de alți producători, iar scaunele electrice dispun de multe reglaje pentru ca pasagerii să fie confortabili în permanență.

Versiunile de top vor avea un tablou de bord digital cu ecran de 12.3″, un sistem de infotainment cu ecran tactil de 10.25″ și recunoaștere vocală, un head-up display de 8″, un sistem de sonorizare BOSE cu 12 difuzoare și iluminare ambientală Mood Lighting. Vor exista versiuni cu ceasuri de bord clasice, cu ecran de 8″ pentru sistemul de infotainment sau chiar cu un simplu radio cu Bluetooth.

În funcție de echipare, pe noua KIA Optima vom vedea echipamente de siguranță precum: Forward Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot View Monitor cu Surround View, tempomat adaptiv, dector de atenție și oboseală, asistent la mersul pe autostradă, Cross-traffic Collision-Avoidance Assist sau Rear View Monitor cu Reverse Parking Collision-Avoidance Assist.

Însă Optima mai ascunde ceva, conducere semi-autonomă și asistent la parcare de la distanță, adică posibilitatea de a mișca mașina folosind cheia precum la modelele BMW sau Audi.

KIA Optima va ajunge pe piață în următoarele luni, însă nu a fost fixată o dată pentru când mașina va ajunge în showroomurile europene sau autohtone. Și da, dacă ajunge în Europa, mari șanse să o vedem și cu un diesel de 2.2 litri sub capotă.