Koenigsegg Jesko Absolut, mașina care va doborî toate recordurile

2020-koenigsegg-jesko-absolut-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Koenigsegg vrea să doboare toate recordurile de viteză, apoi să încerce altceva, deoarece nu consideră că merită să construiască o mașină mai rapidă de atât.

Vorbim despre noul Jesko Absolut, o mașină ce trebuia prezentată alături de Gemera la Salonul Auto de la Geneva înainte ca acesta să fie anulat. Koenigsegg a declarat că acesta este cel mai rapid model al său și nu va încerca niciodată să realizeze unul mai rapid de atât.

Mașina are câteva modificări aerodinamice care îi permit să aibă un coeficient de doar 0.278. Chiar și așa, Absolut produce 1.400 kg forță de apăsare la viteză maximă, 800 kg la 250 km/h și 1.000 la 275 km/h. Care este viteza maximă? Nu se știe, deoarece nu a fost testată încă. Tot ce știm este că din simulările suedezilor reiese că hypercarul va fi „foarte rapid”. Dacă nu atinge 500 km/h, e degeaba, deoarece Bugatti a atins deja 490 km/h.

Inginerii și aerodinamicienii au eliminat gura de ventilație din capotă, au dat jos aripa spate, au adăugat două aripi verticale inspirate de la avionul de vânătoare F-15 care stabilizează mașina fără a adăuga prea multă rezistență la înaintare și au schimbat jantele cu totul. Acestea au dimensiunea de 21″ și sunt încălțate cu anvelope 325/30/21. Totodată, suspensia față a fost micșorată, iar amortizoarele au fost înmuiate puțin pentru ca mașina să nu țopăie la 500 km/h. Mașina a rămas un roadster, plafonul putând fi stocat sub capota față.

Koenigsegg Jesko Absolut este propulsate de un V8 biturbo de 5 litri ce produce 1.600 cai putere și 1.500 Nm când este alimentat cu E85 sau 1.280 cai putere când rulează cu benzină cu cifra octanică de 95. Transmisia folosită este una automată cu nouă trepte și șapte ambreiaje numită Light Speed Transmission (LST). Puterea este transmisă roților spate cu ajutorul unui diferențial electronic.