Lambo Huracan EVO Spyder se descoperă sub reflectoarele Genevei

fa971624-lamborghini-huracan-evo-spyder-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce am văzut Lamborghini Huracan EVO, era normal că va exista și o versiune decapotabilă.

Noul Huracan Spyder EVO are toate modificările aduse și fratele cu plafon rigid, doar că acum ai tot cerul din lume și te poți bucura de sunetul celor 10 instrumente aspirate.

Plafonul textil cu mecanism electrohidraulic se capotează și decapotează până la viteze de 50 km/h în doar 17 secunde. Șoferii pot coborî luneta indiferent de poziția acoperișului.

Având același motor V10 de 5.2 litri luat de la Huracan Performante ce produce 640 cai putere și și 600 Nm, dar având o masă la gol de 1.542 kg, Spyder EVO atinge 100 km/h în 3.1 secunde (+0.2 față de EVO Coupe), 200 km/h în 9.3 secunde (+0.3 secunde) și se plafonează la 325 km/h.

Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata, noul computer al mașinii, este și el aici cu scopul de a monitoriza și ajuta în timp real șoferul. Spyer dispune de tracțiune integrală, direcție integrală, torque vectoring și un sistem de control al tracțiunii recalibrat. Nu mai vorbim de suspensia cu amortizoare magnetice, direcția dinamică și pachetul aerodinamic foarte deștept.

Interiorul a fost preluat și el de la Coupe, poate fi configurat într-un mix de piele și Alcantara, precum și cu diverse cusături contrastante. Sistemul de infotainment este acum împărțit între ecranul digital al tabloului de bord și noul touchscreen central cu diagonala de 8.4″.

Noul Lamborghini Huracan EVO Spyder va costa 202.437 euro fără TVA în Germania, însă prețul va crește semnificativ dacă te apuci să o configurezi cu pachete din carbon forjat sau chiar și carbon simplu. Primele exemplare vor ajunge la clienți în această primăvară.