Lamborghini a construit un concept electric împreună cu MIT

Lamborghini-Terzo-Millennio-concept-10

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Avem ceva de vorbit despre ultimul concept Lamborghini, numit Terzo Millenio.

Pentru început, trebuie menționat că noul model a fost construit cu ajutorul celor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT pe scurt), ceea ce înseamnă că Terzo Millenio dispune de un sistem de propulsie electric, o construcție ultraușoară și un exterior creat în tunelul de vânt.

Patru motoare electrice se regăsesc sub caroseria lui Terzo Millenio, care primesc curent de la supercondensatori și sisteme de stocare a energiei care sunt montate chiar în elementele de caroserie ale conceptului. Pentru a atinge acest nivel de tehnologie, Lamborghini vrea să construiască nanotuburi de fibră de carbon prin care să treacă baterii ultra subțiri ce se pot mula pe diferite forme.

Bateriile se vor încărca foarte repede datorită unui sistem avansat de recupereare a energiei la frânare și a tehnologiei fast-charging.

Totodată, MIT lucrează la o fibră de carbon regenerabilă. Mașina se va monitoriza singură să vadă dacă are crăpături sau zgărieturi, iar când detectează una, micro canale umplute cu chimicale ar repara porțiunea avariată.

Toate aceste tehnologii par SF, dar având în vedere numele conceptului, italienii mai au 983 ani să le dea de cap.