Lamborghini Huracan Sterrato Concept este visul oricărui copil de 10 ani

7f6e2dd4-2019-lamborghini-huracan-sterrato-concept-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Grupul VW are obiceiul de a crea modele speciale cu tentă off-road (Alltrack, Scout, Allroad), însă cine s-ar fi gândit că Lamborghini Huracan EVO ar fi următorul care ar primi acest tratament?

Ei bine, iată-l pe Sterrato, un supercar ce arată ca un Huracan ce a făcut dragoste cu un Jeep Wrangler. Avem o gardă la sol cu 47 mm mai înaltă, unghiul de atac a fost îmbunătățit cu 1%, iar cel de degaraje cu 6.5%. Nu credeam că voi scrie așa ceva despre un Huracan.

Ecartamentele au fost lățite cu 30 mm, iar în locul jantelor sport au fost montate unele de 20″ cu anvelope off-road ce dispun de un profil moale pentru a putea absorbi mai bine denivelările și îmbunătăți aderența. Mai mult, italienii au adăugat protecție din aluminiu pentru podea, să nu cumva să strici mașina atunci când te duci cu ea la munte.

Pentru a nu îți intra nămol sau pietre în admisie, inginerii au montat protecții în dreptul gurilor de aer dintr-o combinație de fibră de carbon și rășină elastomerică. Până și sistemul de iluminare a fost îmbunătățit cu LED-uri pe plafon și în dreptul barei față.

Interiorul a primit podea din aluminiu, scaune sport din fibră de carbon, centuri de siguranță cu patru puncte de prindere și roll-cage din titan ultraușor.

La motor nu s-a umblat, V10-le de 5.2 litri, aspirat, ce dezvoltă 640 cai putere fiind ideal pentru un supercar, fie și el de off-road. În schimb, sistemul de tracțiune integrală, direcția integrală și suspensia modificată funcționează cu ajutorul sistemului Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) calibrat special pentru a oferi tracțiune mai bună în teren alunecos, chiar dacă este setat pentru a trimite mai mult cuplu punții spate.

Din păcate, Lamborghini Huracan Sterrato Concept va rămâne doar la stadiul de jucărie unică a fabricii din Sant’Agata Bolognese.