Lamborghini nu uită de primul lor SUV, mastodontul LM002

RamboLambo-15

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lamborghini va lansa pe 4 decembrie SUV-ul Urus, însă câți dintre viitori lor clienți știu că marca din Sant’Agata Bolognese a mai construit un off-roader în trecut.

Pasionații și-l vor aduce aminte, cu siguranță, pe LM002, primul Lambo cu tracțiune integrală, propulsat de un V12 de 5.2 litri cu 450 cai putere văzut pentru prima dată pe supercarul Countach.

Rambo Lambo avea interior din piele, aer condiționat, sistem de audio profesional montat pe plafon și anvelope Pirelli Scorpion foarte groase, proiectate să traverseze dunele de nisip. Dacă vrei să îi faci un plin la prețul actual al benzinei, te costă 980 lei, deoarece capacitatea rezervorului este de 169 litri. Probabil îl vei goli la fel de repede, deoarece bestia această consumă peste 36L/100 km în regim urban.

Modelul pe care îl puteți vedea în poze este exemplarul de muzeu a companiei italiene, număr de șasiu 12231. El a fost recondiționat de divizia Polo Storico și nu este de vânzare, cel puțin nu deocamdată. Și nu, nici noi nu știm ce s-a întâmplat cu LM001.