Land Rover Defender este una dintre cele mai tehnologizate mașini actuale

2020-Land-Rover-Defender-11

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Land Rover Defender obișnuia să fie printre ultimele mașini fără a fi prizoniera digitalizării. Ei bine, noul Defender nu se mai poate lăuda cu aeeași performanță, deoarece la CES 2020 (Consumer Electronics Show) producătorul britanic a detaliat tot ce a montat pe cel mai nou off-roader.

JLR a reușit să facă din această mașină destinată terenului accidentat prima cu două modemuri 4G LTE. Unul este folosit pentru updateurile de software over-the-air, în timp ce al doilea va fi folosit pentru devorarea contentului prin sistemul de navigație. Acesta din urmă folosește tehnologia eSIM, precum toate telefoanele Apple iPhone de la XR și XS încoace. Mai mult, inițial se spunea că 14 dintre modulele de control vor putea primi update-uri de software, acum acest număr a fost ridicat la 16 și se zvonește că până în 2021 acesta va ajunge la 45.

Sistemul de infotainment Pivi Pro cu ecran tactil de 10″ folosește tehnologie Qualcomm precum anumite telefoane cu Android, ceea ce se traduce prin performanță de top și grafică actuală. Cu toate acestea, sistemul de operare nu este bazat pe Android, ci pe Blackberry QNX, același folosit și pentru ceasurile de bord digitale. Mai mult, având propria sa baterie, sistemul de infotainment nu va avea întârzieri la pornire și va fi mereu responsiv încă din momentul primei comenzi.