Lincoln nu se poate opri din făcut mașini frumoase, noul Aviator confirmă în L.A.

7fb1d958-2020-lincoln-aviator-19

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Dacă Ford făcea cu Jaguar și Volvo ce face acum cu Lincoln, era vai de nemți.

În Statele Unite, efectiv nu pot face față comenzilor de Continental și Navigator. Calitatea a crescut exponențial de la vechile MKX și MKC, iar faptul că nu există pretenții de sportivitate le permite să se axeze pe confort desăvârșit.

Aviator vrea să rupă din vânzările de Mercedes-Benz GLE, Audi Q7, BMW X5, Volvo XC90, Lexus RX și alte SUV-uri de lux de mari dimensiuni și are toate șansele să o facă. Pentru început, designul este superb, mașina asta chiar arată premium și chiar arată bine, fără exagerări ale liniilor sau ale proporțiilor. E SUV, e pătrățos, e frumos. Mai mult, americanii au preluat aproape în totalitate aspectul conceptului, iar pentru asta țin să îi felicit.

Interiorul seamănă foarte mult cu cel al Navigatorului și are toate motivele să o facă. Materialele sunt printre cele mai bune, ecranul sistemului de infotainment este mare și are o rezoluție bună, iar ceasurile de bord digitale au o grafică elegantă, nicidecum sportivă sau dinamică.

Asta nu înseamnă că Aviator este o mașină de modă veche, Ford integrând câtă tehnologie a putut în noul SUV. Ba chiar aveți în față primul model Lincoln ce folosește smartphone-ul pe post de cheie. Suspensia adaptivă cu Road Preview scanează drumul în față și ajusteaă amortizoarele pentru un confort desăvârșit. ZERO sportivitate, doar confort. Așa cum ar trebui să fie un SUV de lux. Tot la capitolul tehnologie menționăm și Lincoln Co-Pilot360 Plus, pachetul de sisteme de asistență ce include Traffic Jam Assist, Evasive Steer Assist, Reverse Brake Assist sau Active Park Assist Plus.

Parcă nici nu mai contează ce motorizare are sub capotă un SUV cu șapte locuri ce pune accentul exclusiv pe confort, dar de dragul informării vă spunem că Ford a echipat Aviator cu un 3.0 V6 EcoBoost de 400 cai putere și 540 Nm. Singura transmisie disponibilă este cea cu 10 (da, ZECE) rapoarte creată în colaborare de Ford cu GM ce se regăsește și pe Mustang facelift. Surprinzător pentru un SUV de aceste dimensiuni, Lincoln Aviator vine în standard cu tracțiune spate, cea integrală fiind opțională.

Pe viitor vom primi și o versiune Plug-in-Hybrid cu două moduri de rulare, Pure EV ce folosește doar curent electric și Preserve EV ce folosește doar motorizarea pe benzină, ceea ce înseamnă că nu există un mod hibrid, ciudat.

Noul Lincoln Aviator va fi oferit la vânzare începând cu 2019 și sunt sigur că va avea succes peste Ocean și în China, acolo unde va fi vândut.