Luxul luxului auto din China: noul Hongqi H9

Hongqi-H96

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Acesta este Hongqi H9, cea mai luxoasă mașină produsă vreodată în China de consorțiul FAW. Concurent direct pentru modelele europene cu ampatament lung produse și vândute în țară – Clasa E, A6 și Seria 5, H9 este lung de 5.2 metri și are un ampatament de peste… 3 metri! Asta înseamnă că am putea ușor să îl comparăm cu un Clasa S sau un 7. Sau un A8.

Designul poate fi considerat un amestec de elemente Mercedes-Benz, Rolls-Royce și Cadillac. Apropo de Mercedes-Benz, probabil vor anunța cu fast clanțele retractabile ale portierelor noului S dar iată că ele deja se vând în China pe H9. Lol. De-asemenea, nu uitați că noul Vice Președinte Global Design FAW este fostul șef de design Rolls-Royce. Dar se pare că la H9 nu a apucat să muncească. Lol 2.

Interiorul aminteșete de Mercedes-Benz atât la butoane cât și la display-uri iar gurile de ventilație centrale amintesc de cele de pe Seria 7. Este însă plin de lemn, crom, piele; iluminarea ambientală este standard și poți opta pentru o configurație cu patru locuri nu două plus banchetă.

 

Motoare: 2.0 patru cilindri cu 252 CP și 380 Nm sau V6 de trei litri cu 272 CP și 400 Nm. Cine naiba ar vrea deci motorul în patru cilindri!? Cu tracțiune spate și cutie automată cu opt trepte H9 face 0-100 în 8 secunde dar atenție, este capabil de rulat semi-autonom „nivel 2.5”. Lol, wow, wtf.