Mai multă culoare pentru Renault Twingo facelift

7513b7e2-2019-renault-twingo-facelift-40

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Cu toate că Renault Twingo nu se mai vinde la noi, mie îmi place mașina. Este frate cu smart, are motor și tracțiune spate și arată destul de drăguț.

Pentru 2019, francezii au pregătit un facelift destul de subtil, dar de substanță. Începem cu designul, ce a fost rafinat. Avem grilă, bare față/spate redesenate, lumini de zi cu LED în forma literei C, precum și o gură de aerisire pentru radiator.

Garda la sol a fost coborâtă cu 1 cm, iar aerodinamica a fost îmbunătățită. Nu se poate vedea cu ochiul liber, dar îi credem pe cuvânt.

Două nuanțe sunt noi pe noul Twingo, Mango Yellow și Quartz White. Galbenul arată puțin a taxi, dar e drăgut. Eu aș alege acel roșu aprins din unele imagini.

Am ajuns la partea ce îmi place mie, la interior. Aici micuța citadină a făcut progrese importante. Avem suport de pahar ajustabil, două porturi USB, intrare AUX, butoane noi pentru pornirea motorului și tempomatul, precum și două noi sisteme de infotainment cu ecran de 7″, compatibile cu Apple Carplay, Android Auto și Renault Easy Connect. Ele se numesc R&Go și Easy Link. Nu trebuie uitate nici schimbătoarele de viteze noi, torpedoul închis sau raftul din spate ranforsat.

Personalizarea a fost aspectul unde designerii au lucrat cel mai mult, sute de modele pot fi configurate combinând culorile exterioare, pachetele interioare de culoare, abțibildurile exterioare și jantele de aliaj.

Ce motorizări poți pune pe o citadină dacă nu unele cu trei cilindri. 0.9 TCe a dispărut din ofertă, locul lui fiind luat de noul 1.0 TCe. Gama de motoare este următoarea:

  • 1.0 SCe 65 CP M5
  • 1.0 SCe 75 CP și 95 Nm M5
  • 1.0 TCe 93 CP și 135 Nm M5 sau EDC6 (dublu-ambreiaj)