MAMMA MIA!!!! Incredibil ce masina a lansat ALFA ROMEO! VEZI GALERIE FOTO cu BESTIA!

Alfa-Romeo-Giulia-GTA-GTAm-14-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Iată o surpriză pentru super-fanii-de-pe-Internet ai Alfei Romeo. Dacă Salonul Auto de la Geneva s-ar fi ținut, ei chiar ar fi putut merge acolo să o vadă pe bune dar… ghinion. Iată însă Giulia în două versiuni super-speciale, super-fantastice numite GTA și GTAm. Sunt stilizate senzațional, par desprinse dintr-un joc video dar sunt cât se poate de reale pentru că sunt bazate pe Quadrifoglio Verde pe care deja le cunoașteți cu ale lor 510 CP.

Pentru cei care sunt fani Alfa Romeo de carton, sau mult prea tineri, aflați că numele GTA înseamnă Gran Turismo Alleggerita. Prima Giulia GTA a fost lansată în lume tocmai în 1965. Acum, GTA este versiunea 2020 mai „liniștită” iar GTAm este hardcore. Pentru ambele, motorul de origine Ferrari, V6 biturbo de 2.9 litri a fost urcat cu 30 CP de la 510 la 540 CP.

Elementele noi de caroserie au fost gândite să îmbunătățească aerodinamica conform know-how-ului din Formula 1, ne explică Alfa Romeo. Avem astfel un element aerodinamic activ pe spoilerul față, noi praguri și un eleron uriaș pe portbagaj. Atenție, versiunea GTAm are toate aceste elemente mărite la extrem pentru „performanțe extreme”. Suspensiile au fost îmbunătățite prin adoptarea unor amortizoare, arcuri și prinderi noi. ȘI mai important, ecartamentele față/spate au fost crescute cu câte cinci centimetri pe fiecare punte.

„Măsurile luate pentru scăderea greutății” înseamnă montarea pe mașini: capotă motor din carbon, plafon din carbon, spoiler față din carbon și diverse alte mici elemente de pe caroserie tot fabricate din acest material minune al industriei auto sportive; sistemul de evacuare Akrapovic amplasat central în mijlocul spoilerului spate este din titan și este nou iar jantele de 20 de inch sunt complet noi și ele; la interior, după cum puteți vedea din imagini avem multe elemente cu inspirație de motorsport iar versiunea „m” este extremă din acest punct de vedere.

Cam 100 de kg. a fost scăzută masa proprie a unui QV pentru un GTA iar GTAm cântărește la gol… 1.520 kg. Ambele modele se pare că reușesc astfel 0-100 în 3.6 secunde. Foarte important – doar 500 de unități GTA și GTAm vor fi produse și deja s-a dat drumul la comenzi. Dacă însă sunteți norocoși să prindeți o unitate, aflați că în banii pe care îi veți plăti pe mașină veți primi un echipament complet de curse, o husă specială pentru mașină și cel mai important – un curs plătit la Alfa Romeo Driving Academy.