Mastodont cu 50 km autonomie electrică, noul Bentley Bentayga PHEV

Bentley-Bentayga-Hybrid-5

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Tehnologia hibridă ajunge și la Crewe. După două motoare pe benzină și primul diesel din istoria mărcii, Bentley prezintă la Salonul Auto de la Geneva SUV-ul Bentayga PHEV, primul model plug-in-hybrid al constructorului britanic.

Modelul construit pe platforma MLB Evo folosește un propulsor V6 pe benzină de 3 litri turbo și un motor electric. Nu avem date cu privire la putere sau la performanțe, dar ne putem aștepta la cel puțin 450 cai putere. Astfel, un timp 0-100 km/h în sub cinci secunde și o viteză maximă de 250 km/h par realiste.

Cu o autonomie electrică de 50 km, bateria se poate încărca în doar 2.5 ore de la un wallbox. Dacă se folosește o priză normală, Bentayga PHEV necesită 7 ore și jumătate pentru a-și face plinul de curent.

Bentayga PHEV poate fi recunoscut față de restul gamei prin emblemele de culoarea cuprului, sigla Hybrid de pe lateral și al doilea capac de alimentare ce ascunde mufa de încărcare.

Primele unități vor ajunge la clienți abia la sfârșitul anului, dar cine vrea să admire mașina, o va putea face la Geneva zilele acestea.