Mazda2 se maturizează, facelift prezentat în Japonia

48abe3dd-2020-mazda2-jdm-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Mazda2 se vindea în Japonia sub numele de Demio. Doar că producătorul japonez a renunțat la acest nume și pentru facelift vor apela la denumirea globală.

Precum noul CX-5 sau Mazda6 facelift, și Mazda2 pentru Japonia a primit o grilă mai mare cu faruri ceva mai subțiri cu tehnologie full LED și o dungă cromată ce le unește pe toate trei. Bara față imită și ea designul celei de pe modelul de clasă medie. Stopurile au fost redesenate, iar spatele etalează detalii cromate.

Interiorul seamănă foarte mult cu cel al modelului actual, însă Mazda ne asigură că au fost schimbate materialele, scaunele și a fost utilizat mai multă spumă fonoabsorbantă. Mai mult, cromatica a fost îmbunătățită, iar sistemul de infotainment Mazda Connect este acum compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto.

Printre echipamentele de siguranță ce și-au făcut loc la bordul noii buburuze urbane se numără Lane Keep Assist și tempomat adaptiv cu funcție de Stop & Go.

Motorizările pe care japonezii vor putea să le comande sunt:

  • 1.5 Skyactiv-G 110 CP, 141 Nm
  • 1.5 Skyactiv-D 105 CP, 250 Nm

Fie că se alege transmisia manuală, fie cea automată, ambele dispun de șase trepte. Interesant este că niponii vor primii și versiuni cu tracțiune integrală. Mașina dispune de suspensie recalibrată pentru confort sporit, un sistem G-Vectoring Control Plus ce gestionează cuplul între roțile față, iar motorizarea pe benzină este cuplată la un sistem de recuperare a energiei la frânare i-Eloop.

Japonezii vor trebui să scoată din buzunar echivalentul a 18.700 Euro pentru noua lor Mazda2.