Mazda2 Sedan facelift, cea mai frumoasă berlină de clasă mică

2020-Mazda2-Sedan-Mexico-spec-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Uite o mașină ce s-ar vinde bine pe piața noastră, deoarece berlinele de clasă mică, cu excepția Loganului, au cam dispărut.

Aceasta este versiunea Sedan a Mazdei2 pentru piața mexicană, un model atractiv cu un design plăcut. Ca și frații săi cu cinci uși, Sedanul a trecut printr-un facelift destul de subtil.

Partea frontală primește o grilă cu model 3D, bara față a primit inserții cromate, iar farurile au fost redesenate. Și în partea din spate s-a umblat, dar nu știu cum arăta mașina înainte de facelift, deci nu mă pot pronunța. Jantele de 15 și 16″ cu design actual completează schimbările exterioare.

Interiorul nu a fost schimbat prea mult, dar scaunele față sunt acum mai confortabile, iar sistemul de infotainment Mazda Connect este acum compatibil cu Apple CarPlay & Android Auto.

Motorizarea 1.5 SkyActiv-G a primit mai multă putere, dezvoltând acum 110 cai putere și 141 Nm. Două transmisii sunt disponibile, ambele cu șase trepte de viteză, una manuală, iar cealaltă automată.

La echivalentul a 12.200 Euro cu TVA, nu cred că ar fi puțini cei care ar alege Mazda2 Sedan în favoarea altor modele, fie ele și din alte clase.