Premieră: McLaren 570GT

McLaren 570GT_04

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

După ce a lansat anul trecut cel mai mic model al gamei sale – 570 S Coupe, McLaren revine asupra acestuia pentru Salonul Auto de la Geneva și va prezenta acolo o nouă versiune numită GT. El se alătură gamei mici formată după cum am spus din 570S și 540C și va costa ca preț de pornire aproximativ 200.000 euro în Anglia.

Motivul lansării acestui GT: portbagajul. Pe lângă spațiul de bagaje de 150 de litri din față, acum mai poți depozita 220 de litri în spatele scaunelor din față. McLaren spune că acesta este cel mai luxos și rafinat McLaren lansat până acum și că este mașina ideală pentru utilizarea zilnică și confort la rulare pe distanțele lungi. Tapițeria din piele este standard, acoperă tot interiorul iar scaunele sunt reglabile electric pe opt direcții. Din punct de vedere practic, accesul la noul portbagaj – „Touring Deck” se face printr-un hayon de sticlă cu deschidere laterală.

Pentru spectacol, pe mașină a fost montat un plafon din sticlă ce folosește tehnologia folosită la soluția similară de pe P1 pentru antifonare și izolare termică. Tot pentru spectacol, motorul este același – 570 CP și 600 Nm din V8 biturbo de 3.8 litri. 0-100 în 3.4 secunde și 0-200 în 9.8 secunde. Chiar dacă performanțele sunt similare cu cele ale celorlaltor versiuni, suspensia este mai moale cu 15% pe față și 10% pe spate. Deci se poate, McLaren, se poate: confort mai bun și portbagaj mai mare!!!