MotoGP Australia: Marquez câștigă, Vinales cade

EH3lIZpX0AAup9U

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Phillip Island este unul dintre cele mai spectaculoase circuite de competiție din calendarul MotoGP, iar cursa de la antipozi nu a dezamăgit.

Câștigătorul Marelui Premiu al Australiei de anul trecut, Maverick Vinales, a fost cel care a pus a sa Yamaha în pole position, fiind urmat de Fabio Quartararo și campionul din 2019, Marc Marquez. Valentino Rossi a fost la doar două sutimi de secundă în spatele pilotului Repsol Honda, pe locul al patrulea.

Italianul a reușit un start perfect, preluând conducerea în primele tururi, însă nu mai puțin de opt motociclete se băteau pentru conducerea Marelui Premiu. La cârma plutonului au mai trecut Cal Crutchlow (LCR Honda), Andrea Ianone (Aprilia) sau Maverick Vinales, revenit după un start dezastruos din pole.

Apropo de starturi ratate, Fabio Quartararo se chinuia la baza topului 10 atunci când a fost lovit de către un Danilo Petrucci zburător, italianul fiind aruncat de pe motocicleta sa în urma unui high side violent. Ambii piloți au abandonat, însă niciunul dintre ei nu a fost rănit.

După o primă parte a cursei furtunoasă, Maverick Vinales s-a instalat la conducere cu Marquez umbră. Cal Crutchlow se afla pe un singuratic loc trei, în timp ce jumătate de pluton se bătea pentru locul al patrulea. Dovi, Ianone, Bagnaia, Rossi, Aleix Espargaro, Rins sau Mir, toți voiau să fie best of the rest. Însă învingătorul acestei lupte a fost australianul Jack Miller (Pramac Ducati), aflat în Marele Premiu de casă.

Ultimul tur a fost cel decisiv, Marquez depășindu-l pe Vinales pe linia dreaptă. Pilotul Yamaha Movistar a încercat să revină, însă a pierdut fața pe perioada de frânare dintre Luckey Heights și virajul 10, abandonând instant. Crutchlow a moștenit argintul, iar bronzul s-a dus la cel mai bun prieten al englezului, localnicul Jack Miller, probabil cea mai fericită persoană de pe insulă.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, după 11 victorii și 5 locuri doi, Marquez are șansele să câștige singur titlul la echipe. Repsol Honda fiind la doar 1 punct de Ducati. Și ca să vă faceți o idee cât de inutil a fost anul acesta rănitul Jorge Lorenzo în 2019, Marquez a încasat 375 puncte din cele 408 ale echipei, iar 16 s-au dus la Stefan Bradl.