Noua Hyundai Sonata va putea fi pornită cu telefonul mobil

9afb86d3-2020-hyundai-sonata-1_1 (1)

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Înainte de prezentarea sa de la Salonul Auto de la New York, Hyundai a dezvăluit primele imagini și detalii cu privire la noua Sonata.

A opta generație a sedanului de clasă medie este un model 100% nou și urmează limbajul de design Sensuous Sportiness. Probabil cel mai interesant detaliu este linia cromată ce pornește de la farurile full LED și traversează capota. Spatele unește stopurile printr-o bandă LED, un trend pe care mai toți producătorii îl urmează în prezent.

Interiorul arată surprinzător de bine și de aerisit. Influențele vestice se pot observa destul de ușor, dar asta nu înseamnă că vorbim despre o copie evidentă. Ce-i drept, volanul îmi aduce aminte de cele Audi non-sportive (A8, A7, A6 etc). Tabloul de bord este digital, sistemul de infotainment are și touchscreen, dar și butoane fizice, iar selectorul transmisiei este unul pe bază de butoane, ca la Honda CR-V. Probabil cea mai tare funcție va fi aplicația de smartphone ce va putea fi folosită pe post de cheie, nemaifiind nevoie de cheia fizică a mașinii.

Hyundai Sonata va ajunge în showroomurile nord-americane în a doua jumătate a anului 2019. La noi nu se știe dacă se va comercializa sau dacă vom primi o nouă generație i40.

UPDATE: Hyundai a detaliat motorizările pe care noua Sonata le va propune, atât în Coreea de Sud, cât și pe alte piețe. 

Pentru Coreea de Sud, Sonata va veni cu un propulsor aspirat pe penzină de doi litri ce dezvoltă 160 cai putere, precum și unul hibrid de aceeași cilindree cu 145 cai putere.

Pe piețele externe vom vedea binecunoscutul 1.6 T-GDI în versiune de 182 cai putere și 265 Nm, dar și un 2.5 GDI cu 193 cai putere și 245 Nm. Acestea două vor fi împerecheate cu o transmisie automată cu opt rapoarte și hidroconvertizor de cuplu.

Coreenii au pregătit tehnologie autonomă de Level 2 pentru berlina de clasă medie. Pe lângă asta, există o multitudine de sisteme de asistență ale șoferului, precum Forward Collision-Avoidance, Safety Exit Assist, Blind-Spot View Monitor, Lane Follow Assist, Surround View Monitor, Reverse Parking Collision-Avoidance Assist sau Remote Smart Parking Assist.

Am aflat și faptul că tabloul de instrumente digital are o diagonală de 12.3″, iar sistemul de infotainment de top va propune un touchscreen de 10.25″ la pachet cu sistemul de sonorizare Bose Premium cu 12 incinte acustice și tehnologiile Bose Centerpoint & Bose SurroundStage pentru o experiență optimă indiferent de locul ales în cabină.