Noul 911 Turbo S a trecut prin atelierul Porsche Exclusive Manufaktur

2021-Porsche-911-Turbo-S-1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Porsche a lansat de curând cel mai rapid 911 Turbo S din istorie, un supercar cu 650 cai putere. Dar, după cum ne-a obișnuit producătorul german, la scurt timp după dezvăluirea unui model emblematic cei de la Porsche Exclusive Manufaktur ne arată că dacă ai bani suficienți și o dorință de a ieși în evidență, poți avea un model cu adevărat unic.

Deși roșul nu prea este o culoare Porsche, acest Indian Red ce seamănă cu ceva ce ar folosi Ferrari nu este chiar o opțiune rea pentru Turbo S. Contrastul este dat de farueile și stopurile cu tentă închisă, gurile de ventilație vopsite în culoarea neagră și de către jantele Porsche Exclusive în nouă nuanțe (argintiu și negru).

Interiorul a primit același tratament roșu. Bordul, consola centrală, fețele de uși, turometrul și cadranul cronometrului Sport Chrono, toate se bucură de finisaje de culoare Indian Red. Tot ca parte a tratamentului Porsche Exclusive Manufaktur sunt și emblema Turbo S de pe cotieră sau logo-ul Porsche ștanțat pe tetiere.

Sub capota amplasată deasupra punții spate stă un nou boxer șase de 3.8 litri cu supraalimentare biturbo și turbocompresoare cu geometrie variabilă. Acesta produce în cazul de față 650 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Tracțiunea integrală Porsche Traction Management (PTM) cu o cutie de transfer ce poate trimite până la 500 km către puntea față este dotare standard, la fel și transmisia automată Porsche Doppelkupplung (PDK) cu dublu-ambreiaj și opt rapoarte. Cu ajutorul acestora, 911 Turbo S atinge 100 km/h în doar 2.7 secunde, iar viteza maximă este atinsă la 330 km/h. Mai impresionant este timpul 0-200 km/h, de 8.9 secunde, sau cu o secundă mai rapid decât al predecesorului său.

Mai lat, cu ecartamente mărite, cu aerodinamică adaptivă, noul 911 Turbo S este o bestie. Mașina rulează pentru prima dată pe jante cu dimensiuni diferite, având anvelope 255/35/20 pe față și 315/30/21 pe spate. Noua suspensie adaptivă Porsche Active Suspension Management (PASM) scade garda la sol cu 1 cm față de cea precedentă și promite manevrabilitate crescută, stabilitate exemplară, ruliu diminuat, un feedback bun către direcție sau viteze amețitoare pe viraje, iar noua evacuare cu flapsuri ajustabile oferă motorului o notă distinctă.

Porsche 911 Turbo S Coupe va avea un preț de bază în Germania de 216.396 Euro cu TVA. Pentru 911 Turbo S Cabriolet va trebui să scoatem din buzunar cel puțin 229.962 Euro cu TVA. Orice accesoriu Porsche Exclusive Manufaktur va crește prețul simțitor, nefiind exclus ca unele exemplare 911 Turbo S echipate bine și apoi trecute prin atelierul Porsche Exclusive Manufaktur să treacă de 300.000 Euro.