Noul BAC Mono este mai ușor decât jumătate de Logan

2020-bac-mono-new-generation-7

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Aceasta este o mașină pe care numai pasionații adevărați o înțeleg, o armă de circuit cu 582 CP/tonă, noua generație BAC Mono.

BAC vine de la Briggs Automotive Company și este o companie britanică specializată pe cele mai performante modele de stradă capabile de timpi amețitori pe circuit.

Noul Mono este propulsat de o versiune modificată de către Cosworth a propulsorului 2.3 EcoBoost a lui Ford care îndeplinește normele de poluare Euro 6d-Temp. Cu toate că produce doar 332 cai putere și 400 Nm, mașina este capabilă să producă 100 km/h în doar 2.7 secunde, dar asta de datorează masei proprii de doar 570 kg la gol. Pune două Mono-uri unul lângă altul și tot vor cântări mai puțin decât un Logan 1.5 dCi.

Prima generație era cu adevărat o mașină de curse fără scrupule, o adunătură de piese construite cu gândul de a mânca din asfalt cu multă poftă. Modelul nou dorește să fie mai plăcut din punct de vedere estetic, având un nas mai bine sculptat, faruri full LED montate central, o coadă mai îngustă, oglinzi laterale cu două brațe de susținere, o înalțime scăzută cu 2 cm, o lungime crescută cu 2.5 cm și un volan din fibră de carbon ceva mai ușor. Pentru și mai puțină greutate, BAC oferă contracost și panouri laterale din fibră de carbon.

Apropo de fibra de carbon folosită de producătorul britanic, aceasta este îmbunătățită cu ajutorul grafenului, caroseria fiind mai ușoară, mai rigidă, cu performanțe mecanice și termice îmbunătățite. Sistemul de frânare și podeaua au fost preluate de la Mono R, iar cine se crede Lewis Hamilton poate comanda frânele ceramice. Centrul de greutate a fost coborât, bateria a fost mutată în centrul mașinii, geometria suspensiei a fost recalibrată, iar amortizoarele ajustabile pe două direcții sunt noi.

Și ca să nu uit de preț, noul BAC Mono te va ușura de £165.950