Novitec Portofino, tuning cu bun gust pentru cel mai frumos Ferrari

c9bebae1-novitec-ferrari-portofino-refinement-range-3

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Ferrari Portofino este unul dintre cele mai frumoase modele produse de casa din Maranello. Nu este frumos prin linii exagerate sau aerodinamică sofisticată, ci este frumos prin proporțiile sale echilibrate.

Are și un motor bun, cod F 154, cu o cilindree de 3.9 litri ce pune la bătaie 600 căluți putere și un cuplu 760 Nm datorită supraalimentării cu două turbine.

Însă există tuneri, precum Novitec, ce vor să scoată mai mult dintr-un model cu pedigree cum este acesta. Două kituri de putere au fost dezvoltate, în funcție de preferințele și buzunarele clienților.

Primul dezvoltă 668 cai putere și 851 Nm, iar al doilea dezvoltă 684 cai putere și 871 Nm. Cel din urmă reușește să taie 0.3 secunde din timpul de sprint 0-100 km/h, decapotabila italiană reușind acum performanța în 3.2 secunde, iar viteza maximă a crescut acum la 325 km/h, de la 320 km/h.

Printre celelalte modificări propuse de Novitec sunt evacuarea de înaltă performanță (cu sau fără flapsuri active) mai ușoară cu 11 kg față de cea standard, sau diferite componente din fibră de carbon proiectate în tunelul de vânt.

Două seturi de jante sunt disponibile, cu dimensiunile de 21 pe față și 22″ pe spate, încălțate cu gume Pirelli și vopsite în diferite nuanțe. Mă mir că au loc, având în vedere faptul că garda la sol a fost coborâtă cu 35 mm și au fost montate arcuri sport. Cu toate astea, Novitec a instalat un sistem hidraulic ce ridică botul mașinii la denivelări și care coboară automat atunci când mașina trece de 80 km/h.

Nu cred că se poate plânge nimeni de pielea dintr-un Portofino, dar tunerul oferă diferite tapițerii și finisaje din piele fină și Alcantara, nu mai vorbim de numărul aproape nelimitat de nuanțe și modele.