Nu, nu este Mazda CX-5, ci noul MG HS

7ddb9adb-2020-mg-hs-uk-spec-13

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Compania britanică MG afost salvată de către chinezii de la SAIC acum câțiva ani, iar acum se pot lăuda cu o gamă de patru vehicule, dintre care unul electric.

Cel mai nou venit este SUV-ul compact HS, care seamănă atât cu modelul mai mic ZS, cat și cu Mazda CX-5 din anumite unghiuri.

HS se laudă cu mult spațiu interior, materiale de calitate, precum și cu scaune confortabile. Sistemul de infotainment este unul cu touchscreen de 10.1″ și este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Mai mult, la bord vei găsi și un tablou de bord pe jumătate digital, dar și două porturi USB.

Sub capota lui MG HS și-a făcut locul același propulsor turbo de 1.5 l pe care îl știm de la Opel Insignia Gran Sport. Acesta dezvoltă tot 165 CP și 250 Nm și poate fi împerecheat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. În ambele cazuri mașina atinge 100 km/h în 9.9 secunde și o viteză maximă de 190 km/h. Cine va alege transmisia manuală va profita de un consum mediu declarat de 7.6 l/100 km, iar clienții automatei vor trebui să se mulțumească cu doar 7.8 l/100 km.

Prețurile lui MG HS pleacă de la 17.995 lire sterline pentru modelul de bază și urcă până la 22.995 lire sterline pentru versiunea complet echipată. Indiferent de ce versiune ai alege, te vei bucura de o multitudine de sisteme de asistență inteligente ale șoferului (Active Emergency Braking, Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist, Intelligent Speed Limit Assist, Intelligent Headlight Control, Traffic Jam Assist, Rear Cross Traffic Alert, Blind Spot Detection, Door Opening Warning) sau de sistemul de infotainment cu ecran tactil, însă tracțiunea integrală nu este oferită nici ca opțiune.