Oficial: Huracan LP580-2

Lamborghini Huracan LP 580-2 1

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

Lamborghini Huracan a fost cea mai tare mașină pe care am condus-o noi în afară de Porsche 918 Spyder în termeni de manevrabilitate, dramă și spectacol. Și totuși, în timpul testelor din Dubai Giurgea tot spunea că ar vrea să conducă bestia dar doar cu tracțiune spate… Ei bine, iată material pentru următoarele aventuri cu supercaruri #giurgeasibratu: Huracan LP580-2 adică „doar”580 CP putere maximă și 540 Nm cuplu motor maxim, dar valori transmise doar pe puntea spate. De aici vine „2”-ul din numele mașinii. La fel ca la modelul îmbunătățit pentru 2016, Huracan cu tracțiune spate dispune de sistem de dezactivare cilindri pentru motorul V10.

LP580-2 este cu 30 CP mai slab decât LP610-4 dar și cu 33 kilograme mai ușor datorită lipsei sistemului de tracțiune integrală. Astfel, 0-100 se realizează în 3.4 secunde iar viteza maximă este de 320 km/h. Față de un model normal suspesnia a fost resetată, direcția îmbunătățită iar sistemele electronice de asistență pentru șofer au fost recalibrate și ele. Distribuția greutății pe punți este de 40% față, 60% spate. Sistemul de senzori giroscopici Lamborghini Piattforma Inerziale este montat și pe versiunea cu tracțiune spate la fel ca pe cea standard. 

În Italia, un Huracan propulsie este cu aproximativ 20.000 de euro mai ieftin decât modelul cu tracțiune integrală. Lansarea are loc în doar câteva zile la Salonul Auto de la Los Angeles.