Oficial: MINI Superleggera Vision

P90151094

Folosim doar carburanți de performanță de la partenerii noștri OMV.

MINI tocmai a prezentat un concept superb numit Superleggera Vision la exclusivistul eveniment Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Dezvoltat de BMW împreună cu italienii de la Touring Superleggera, conceptul MINI este un roadster cu două locuri care ne dezvăluie direcția de design în care va evolua marca precum și planurile de dezvoltare a gamei. Viitorul MINI Roadster va fi un roadster veritabil, nu va mai fi doar o versiune mai specială a unui cabriolet ca în cazul generației precedente iar acest concept demonstrează clar acest lucru.

Cu proporții care amintesc de o Mazda MX-5, Superleggera Vision are o caroserie lucrată manual și vopsită într-o nuanță numită Como Blue. În comunicatul oficial se menționează faptul că acest concept este menit să exprime în mod ideal un stil automobilistic minimalist și plin de emoție. Adică Mazda MX-5, nu?

La fel de minimalist precum exteriorul a fost stilizat și interiorul ce a primit o tapițerie din piele premium dar și un bord îmbrăcat complet în aluminiu natur și un instrumentar de bord complet digital. Pentru a aminti de roadsterele clasice a lumii auto, MINI folosește pentru acest concept un volan în trei spițe, un ceas analogic și elemente structurale care amintesc de drapelul Union Jack – element care a mai fost folosit la conceptele MINI.

Fără a da foarte multe detalii tehnice (mai deloc, chiar!), MINI menționează că mașina este propulsată de un motor electric. Rămâne să vedem acum care va fi viitorul acestei creații care amintește mult de roadsterele clasice britanice dar care a fost construit împreună cu italienii pentru a da naștere (eventual) unui concurent pentru noua Mazda MX-5…